losse trekkers
| 12:00 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2022: cat. 8 – losse trekkers

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het 40e Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 8 – losse trekkers.

BD Logistics – Scania 520S

Met zijn Scania 520S is Jorn Yland (23) dagelijks onderweg met een huiftrailer waarmee hij stukgoed vervoert. “Dit kan echt van alles zijn, van pallets tot melkrobots,” aldus Jorn. Vorig jaar deed hij ook al mee in de categorie zeecontainertransport, maar dit jaar doet de chauffeur mee met een nieuwe auto in de categorie losse trekkers. De truck is nog maar een paar maanden oud en is net even anders opgebouwd dan zijn vorige vertelt Jorn. “De opbouw is veel strakker en dat vind ik mooier. De kleuren moeten de auto laten spreken en ik vind dat mooier zonder al die verstralers en zo’n grote lichtbak. Voor mij is de auto zo helemaal 100%.” Jorn vindt wel dat zijn categorie een moeilijke is. “De auto van Denny en de auto van Jan zijn ook echt supermooi, dus ik ben heel benieuwd wie er gaat winnen.”

BD Logistics

Jan C. Swijnenburg – DAF XF 480

Jan Verrips (33) is euforisch dat hij er dit jaar opnieuw bij zit. ,,Geweldig, vorig jaar eerste in mijn categorie en nu dan weer erbij mogen zijn. Echt geweldig.” Over zijn kansen is Jan bescheiden. ,,Je vindt je eigen auto natuurlijk altijd het mooiste, maar dat is ook een kwestie van smaak. Ik verwacht niks.” Om de DAF XF 480 er mooi bij te zetten wordt er de komende week in de vrije uren vooral flink gepoetst. ,,We hebben hem stil gezet zodat ik hem helemaal kan aanpakken. Daarbij krijg ik gelukkig hulp van de collega’s die het ook leuk vinden dat ik er weer bij zit.” Aan de auto zelf is het afgelopen jaar niks veranderd. ,,Hij was al helemaal zoals ik hem wilde hebben. Iets aanpassen was wat mij betreft dan ook niet nodig.”

Jan C. Swijnenburg

GVT – Scania 580S

De 24 jarige Denny van Tuyl vindt dat hij meedoet in een zware categorie. “Het zijn alle drie echt mooie auto’s en alle drie kanshebbers voor de toppositie.” Denny rijdt met zijn Scania 580S lengte transport, voornamelijk ten behoeve van de bouw. “Samen met mijn vader Gerco ben ik een jaar lang bezig geweest met het ontwerp en de kleurstelling van de vrachtwagen. Ik ben echt heel blij met het eindresultaat. De kleuren, de opbouw en het interieur, het is helemaal af.” Denny hoopt op de winst in zijn categorie, maar is al heel trots op de nominatie.

GVT

Voorgaande jaren
In onze rijke Truckstar-geschiedenis zijn een aantal iconische vrachtwagens tot Mooiste Truck van Nederland verkozen. Denk bijvoorbeeld aan de Volvo van Ederveen en de DAF van Besseling. In de recentere geschiedenis deed ook De Zeeuw met zijn fraaie DAF XF mee aan de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Vorig jaar werd de Iveco S-Way van Weeda eerste in deze categorie en tweede overall.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door en Euromaster Nederland.

Euromaster


Even voorstellen: de genomineerden in de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie losgestort vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie bulk- & tanktransport

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie speciale voertuigen

3 Reacties
  1. @ Remco,

    Daar word nou eenmaal meeste aandacht aan besteed.
    Opzich is dat wel jammer want kunt een Mercedes of Man ook wel net zo mooi maken als ze er maar genoeg geld voor over hebben en dat lijkt vaak niet het geval.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie