JG Transport
| 12:13 | Arjan Olsthoorn

JG Transport kiest bewust voor jong gebruikte truck

Eigenrijder Jasper Goossens koos voor de uitbreiding van de activiteiten van JG Transport heel bewust voor een jong gebruikte Scania die tot voor kort in de Scania Rental vloot werd ingezet.

De R450 voorloopastrekker is 2,5 jaar oud en heeft een bekende historie van onderhoud in de Scania werkplaats. Dat was voor Jasper een belangrijke overweging om niet voor nieuw te gaan, maar om een trekker ‘met ervaring’ te kiezen. Het voertuig werd afgeleverd door Scania Amsterdam waar hij ook in een onderhoudscontract is opgenomen.

JG Transport, gevestigd in Velserbroek, rijdt veel in de offshore door heel Europa met de nadruk op Engeland en Schotland. De bevoorrading van boorlocaties en aanverwante scheepvaart is een bijzondere niche in de logistiek die een bepaalde expertise vraagt. “Wanneer je onderweg bent met hele specialistische high-value equipment wil je zeker weten dat de lading in goede handen is”, verduidelijkt Jasper. “Wanneer er dan ook nog een volledig bemand onderzoeksschip ligt te wachten waarbij iedere dag langer wachten flink in de papieren kan lopen, is betrouwbaarheid en kwaliteit vele malen belangrijker dan de ritprijs.”

De juiste ondersteuning

Over de support en het meedenken van de dealer Scania Amsterdam heeft hij niets dan lof. “De eisen die mijn opdrachtgevers aan mij stellen zijn niet bepaald doorsnee. Niet iedereen kan zich daar direct een beeld bij vormen. Hier begreep men mij, kwam men met de juiste suggesties wat uiteindelijk niet alleen de trekker heeft opgeleverd, maar ook met het juiste servicepakket eromheen qua onderhoud, financiering en verzekering. Het feit dat het voertuig uit hun eigen huurvloot komt heeft hier zeker aan bijgedragen”, vult hij aan.

Oldskool design

Bij de aflevering staat tot onze verrassing niet alleen de R450 te fonkelen, maar wordt het plaatje aangevuld door een Scania 113M 400. Deze 3-serie trekker uit 1994 is in 2018 als hobbyproject gekocht. Zo nu en dan zet hij deze youngtimer ook in voor de zaak. De striping is identiek aan de Scaniastriping van de Bedrijfsauto-RAI 1994 en het interieur is voorzien van Deens pluche. Verder is het voertuig zo origineel mogelijk gehouden. Motorisch wordt de oldskool trekker onderhouden bij Scania Maasdijk “waar enkele oude Beersmannen ermee kunnen lezen en schrijven”, vult Jasper aan.

Lees ook: Getec neemt Scania 25P als BEV terreintrekker in gebruik

Verantwoorde investering

In 2018 is Jasper Goossens voor zichzelf begonnen. In goed overleg met zijn toenmalige werkgever kon hij een truck overnemen en het werk wat hij al deed als eigenrijder uitvoeren. “De offshore business zal altijd blijven bestaan, met alle logistieke activiteiten eromheen. Dus zolang ik de juiste kwaliteit en betrouwbaarheid lever zal er altijd werk voor ons zijn. Daarom gaan Boye en ik nu met z’n tweeën rijden. We maken daarbij gebruik van het getrokken materiaal van onze klanten. Dan is zo’n investering in een jong gebruikte Scania voor de uitbreiding van ons bedrijf goed te verantwoorden”, besluit Jasper.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie