Mooiste Truck van Nederland

Mooiste Truck van Nederland

De verkiezing van de Mooiste truck van Nederland viert zijn 40e jubileum. De basis voor de verkiezing is al sinds jaar en dag het Truckstar Fotojaarboek. Chauffeurs kunnen een foto van hun vrachtwagen insturen waarna het publiek per categorie de drie mooiste kiest. Er zijn acht categorieën, dus er rollen 24 trucks uit die genomineerd worden voor de verkiezing.

Alle stemmen zijn geteld en de mooiste 24 trucks van Nederland zijn uitgenodigd om naar Assen te komen. Daar zal de vakjury elk voertuig grondig inspecteren. Op zaterdag worden alle 24 vrachtwagens beoordeeld op zaken als de algemene look, het spuitwerk, de opbouw en het interieur. Zondagochtend volgt om 10:00 uur de prijsuitreiking. Deze wordt gehouden bij de podiumwagen van Euromaster aan het begin van de Mooiste Truckstraat.

Bekijk ook: Mooiste Truck van Nederland 2022: dit zijn de genomineerden

De prijsuitreiking is voor iedereen toegankelijk. Om 11:45 uur trekt een defilé van de deelnemers langs de hoofdtribune en wordt bekend gemaakt wie de overall winnaar is en wie zijn auto de Mooiste Truck van Nederland mag noemen.

2021 en 2020

Ondanks alle coronaperikelen hebben we in 2020 en 2021 toch een Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland georganiseerd. Veel van die auto’s die hieraan hebben deelgenomen, zullen dit jaar op de Paddock aanwezig zijn. Kom ook daar een kijkje nemen!

Je vindt de uitslag van 2021, alle prijzen, inclusief foto’s hier.

De uitzending van de uitreiking is via onderstaande video terug te kijken.

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Euromaster Nederland.

Euromaster