Inschrijving Truckstar Fotojaarboek 2021

Het Truckstar Fotojaarboek geeft elk jaar opnieuw een prachtig en compleet beeld van transporterend Nederland. Welke nieuwe wagens zijn er het afgelopen jaar verschenen en van wie zijn ze? Welke transportbedrijven zijn er allemaal en waarmee rijden ze? Dit zie je allemaal terug in het Truckstar Fotojaarboek. Bestel het boek hier! Of bekijk hier in welke winkel het boek te verkrijgen is.

De inschrijving voor het Fotojaarboek 2021 is gesloten. Wel kun je tot en met zondag 20 juni je stem uitbrengen. Klik hier voor meer info over het stemmen.

Jouw auto mag niet ontbreken!

Het Fotojaarboek wordt gemaakt door de redactie van Truckstar, maar dit lukt niet zonder jouw hulp. Want jij bepaalt hoe dik het Fotojaarboek wordt. Dus stuur een foto in van je vrachtwagen en maak het boek compleet. Bovendien staat het Fotojaarboek aan de basis van de verkiezing van De Mooiste Truck van Nederland tijdens het Truckstar Festival.

Voorwaarden

 • De foto’s mogen niet bewerkt zijn
 • Maak zowel een foto van links als van rechts en lever ze beide aan
 • Er mogen geen mensen op de foto staan
 • De vrachtwagen moet ‘liggend’ zijn gefotografeerd (dus de breedte moet groter zijn dan de hoogte)
 • Je hoeft geen abonnee te zijn om een foto in te sturen
 • Stuur een kwalitatief goede foto in
 • Maak de foto bij helder en mooi weer
 • Materiaal dat niet aan deze voorwaarden voldoet, kan niet geplaatst worden.
 • Met het insturen van de foto verklaar je dat je de foto’s zelf gemaakt hebt en dat Truckstar deze foto’s mag gebruiken. Of dat je toestemming van de fotograaf hebt.

Tip: maak een foto waarop je vrachtwagen schuin (3/4) van voren te zien is. Zo staat niet alleen je cabine, maar ook de rest van het voertuig er goed op!

Categorieën
De categorieën waar je je voor kunt inschrijven zijn als volgt:

 1. Geconditioneerd vervoer
 2. Huif/gesloten vervoer
 3. Open voertuigen
 4. Zeecontainertransport
 5. Losgestort vervoer
 6. Bulk- & tanktransport
 7. Speciale voertuigen (voertuigen die als zodanig in een geheel zijn afgeleverd en zo goed als één soort lading kunnen vervoeren)
 8. Losse trekkers

Wel of geen nummer
Indien je niet met de verkiezing mee wilt of kunt doen dan dien je het vinkje bij de volgende vraag (die in het formulier staat) uit te zetten. Dan komt jouw foto wel in het Fotojaarboek, maar krijgt deze geen nummer.


Alle vrachtwagens kunnen ingestuurd worden. Zo krijgen we een mooi boek met een gaaf overzicht van wat er allemaal in Nederland op de weg te zien is. Echter een klassieker of een showtruck die alleen voor de hobby is zal geen nummer krijgen en kan daardoor ook niet met de verkiezing meedoen.

Truckstar behoudt zich het recht voor om het beeldmateriaal te gebruiken voor andere doeleinden, zoals o.a. publicatie in het blad, website en/of social media.


Mooiste Truck van Nederland

Het Truckstar Fotojaarboek vormt de eerste selectieronde van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Alleen vrachtwagens die met een nummer in het Fotojaarboek staan, maken kans op deze eretitel. Na verschijning van het Fotojaarboek kun jij meebeslissen door ons te laten weten welke trucks jouw favorieten zijn. De vrachtwagens met de meeste stemmen staan in de finale van de verkiezing. Een vakjury zal vervolgens de Mooiste Truck van Nederland bepalen. Normaal gesproken is de finale op het Truckstar Festival. Dit jaar gaat het Truckstar Festival i.v.m. Corona niet door. Maar net als vorig jaar zijn wij voornemens de verkiezing wel weer door te laten gaan. In welke vorm dit zal zijn is nog onder voorbehoud van wat er mogelijk is. Zodra hier meer bekend over is zullen wij dit uiteraard hier vermelden. Lees hier meer over het stemmen.

Dit jaar is er vanwege Corona in het laatste weekend van juli geen Truckstar Festival. Maar wij zijn wel bezig om de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wel weer door te laten gaan. Vorig jaar was dit op een afgesloten locatie met een besloten groep. Voor dit jaar zijn wij de mogelijkheden nog aan het onderzoeken. Zodra er meer bekend is over een datum en locatie zullen wij dit vermelden.

Check hier de uitslag van de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland 2020.

fotojaarboek 2021

Afgelopen jaar won Stijnis Verbeek, met zijn Scania R 650, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland 2020.


Kans op een reportage

Iedere editie van Truckstar maken wij een reportage met iemand uit het Fotojaarboek. Onze redacteur Peter kiest iedere vier weken willekeurig iemand uit het Fotojaarboek en gaat dan met hem of haar een dag mee tijdens het werk. Een leuke bijkomstigheid als je je foto instuurt!

Fotojaarboek chauffeur

 

Is jouw verzameling al compleet?

Heb jij ook alle Fotojaarboeken in de kast staan? Het Fotojaarboek van 2020 kun je hier nog online bestellen. Indien je nog opzoek bent naar een oudere versie dan kun je altijd een mailtje sturen naar marketing@truckstar.nl of vraag het na bij ons tijdens een evenement waar wij met de promotiewagen staan.

De inschrijving voor het Fotojaarboek 2021 is gesloten.