Fotojaarboek 2024

Het Fotojaarboek wordt gemaakt door de redactie van Truckstar, maar dit lukt niet zonder jouw hulp. Want jij bepaalt hoe dik het Fotojaarboek wordt. Dus stuur een foto in van je vrachtwagen en maak het boek compleet (klik op onderstaande knop). Inschrijven kan tot eind maart.

FOTOJAARBOEK

Bovendien staat het Fotojaarboek ook weer aan de basis van De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. De vierentwintig trucks die de meeste stemmen krijgen worden uitgenodigd om de show te stelen in de Mooiste Truckstaat tijdens het Profile Truckstar Festival. De vakjury zal op 27 & 28 juli 2024 tijdens het Profile Truckstar Festival bepalen wie deze eretitel mag dragen.

Het Fotojaarboek 2023 is online nog te bestellen.


Jouw vrachtwagen mag niet ontbreken!

Jij bepaalt hoe dik het Fotojaarboek wordt! Dus stuur een foto in van je vrachtwagen en maak het boek compleet. Hieronder vind je de voorwaarden.

Voorwaarden

 • De foto’s mogen niet bewerkt zijn
 • Maak zowel een foto van links als van rechts en lever ze beide aan
 • Er mogen geen mensen, of personenauto’s op de foto’s staan
 • Het moet een foto zijn van 1 vrachtwagen, niet meerdere op 1 foto.
 • De foto’s moeten ‘liggend’ zijn genomen (dus de breedte moet groter zijn dan de hoogte)
 • Stuur kwalitatief goede foto’s in (foto’s verkregen via sociale media (WhatsApp, Facebook, etc.) zijn vaak niet van een goede bestandsgrootte om te kunnen afdrukken)
 • Er mag geen tekst of watermerk op de foto staan
 • Maak de foto bij helder weer
 • Je hoeft geen abonnee te zijn om een foto in te sturen

fotojaarboek tips

Let op! Materiaal dat niet aan deze voorwaarden voldoet, kan niet geplaatst worden. Met het insturen van de foto’s verklaar je dat je de foto’s zelf hebt gemaakt of dat je toestemming hebt van de fotograaf en dat Truckstar deze foto’s mag gebruiken.

Tip: maak een foto waarop je vrachtwagen schuin (3/4) van voren te zien is. Zo staat niet alleen je cabine, maar ook de rest van het voertuig er goed op!

Categorieën

De categorieën waar je je voor kunt inschrijven zijn als volgt:

 1. Geconditioneerd vervoer
 2. Huif/gesloten vervoer
 3. Open voertuigen (bijv.; kiepers, onderlossers, afzetcontainers, diepladers)
 4. Zeecontainertransport
 5. Losgestort vervoer
 6. Bulk- & tanktransport
 7. Speciale voertuigen (een voertuig waarmee maar 1 soort werk mee verricht kan worden bijv.; veetransport, autotransport, bomentransport)
 8. Losse trekkers

Wel of geen nummer

Indien je niet met de verkiezing mee wilt of kunt doen dan dien je het vinkje bij de volgende vraag (die in het formulier staat) uit te zetten. Dan komt jouw foto wel in het Fotojaarboek, maar krijgt deze geen nummer.


Alle vrachtwagens kunnen ingestuurd worden. Zo krijgen we een mooi boek met een gaaf overzicht van wat er allemaal in Nederland op de weg te zien is.

Echter sommige foto’s zullen geen nummer krijgen. Dit heeft te maken met De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Op die foto’s zal dan niet gestemd kunnen worden. Voorwaarden om mee te kunnen doen aan de verkiezing zijn:

 • De vrachtwagen is geen klassieker of showtruck of wordt alleen gebruikt voor de hobby.
 • De vrachtwagen heeft niet eerder de titel: Mooiste Truck van Nederland gewonnen. (Het trekkende voertuig dat deze titel al gewonnen heeft kan niet meer meedoen)
 • Het trekkend voertuig heeft nog nooit of maar 1 keer eerder met de verkiezing meegedaan.
 • De trailer en of aanhanger heeft nog nooit of maar 2 keer eerder met de verkiezing meegedaan.
 • Per bedrijf kan er maar 1 voertuig bij de verkiezing staan.

Uiteraard mogen deze voertuigen wel ingeschreven worden, maar zullen geen nummer krijgen om op te stemmen.

Truckstar behoudt zich het recht voor om het beeldmateriaal te gebruiken voor andere doeleinden, zoals o.a. publicatie in het blad, website en/of social media.


Mooiste Truck van Nederland

Het Truckstar Fotojaarboek vormt de eerste selectieronde van De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Alleen vrachtwagens die met een nummer in het Fotojaarboek staan, maken kans op deze eretitel. Na verschijning van het Fotojaarboek kun jij meebeslissen door ons te laten weten welke trucks jouw favorieten zijn. De vrachtwagens met de meeste stemmen staan in de finale van de verkiezing die plaats zal vinden tijdens het Profile Truckstar Festival op 27 & 28 juli in Assen. Een vakjury zal vervolgens bepalen welke vrachtwagen de Mooiste Truck van Nederland wordt.

Lees hier meer over het stemmen.


Kans op een reportage

Iedere editie van Truckstar maken wij een reportage met iemand uit het Fotojaarboek. Onze redactie kiest iedere vier weken willekeurig iemand uit het Fotojaarboek en gaat dan met hem of haar een dag mee tijdens het werk.

Fotojaarboekchauffeur


Is jouw verzameling al compleet?

Heb jij ook alle Fotojaarboeken in de kast staan? In onze shop vind je nog de laatste exemplaren. Indien je nog opzoek bent naar een oudere versie dan kun je altijd een mailtje sturen naar fotojaarboek@truckstar.nl of vraag het na bij ons tijdens een evenement waar wij met de promotiewagen staan.

FOTOJAARBOEK