Truckstar Festival – Algemene informatie

Met ruim 2.200 vrachtwagens en zo’n 57.000 bezoekers is het Truckstar Festival niet alleen het allergrootste, maar vooral het leukste transportfeest van Europa.

Afgelopen jaar (2020) kon het Festival, net als alle andere grootschalige evenementen i.v.m. Corona helaas niet doorgaan. Echter zijn wij momenteel weer bezig met alle voorbereidingen voor het 40ste Truckstar Festival. Alleen kunnen wij niet garanderen dat het festival in 2021 daadwerkelijk doorgang zal vinden vanwege de huidige en toekomstige coronaperikelen. Vanzelfsprekend volgen wij net als jullie, in de tussentijd, alle ontwikkelingen op de voet. Maar wij hopen jullie op 24 en 25 juli 2021 te mogen begroeten op het TT Circuit in Assen.


De officiële aftermovie van het Truckstar Festival 2019 bewijst dat het écht een groot feest is!

Trucks, sfeer en gezelligheid

Even alles vergeten, de dure diesel, de oneerlijke concurrentie en ander gedoe; tijdens het Truckstar Festival is het ieder jaar simpelweg genieten van meer dan tweeduizend trucks. Want dat is ieder jaar de kern van het Truckstar Festival!

Daaromheen: sfeer, een spectaculair baanprogramma, gezelligheid, lekker wat eten en drinken en heel veel enthousiaste bezoekers.

Overzicht Circuit 2017 Truckstar Festival
Het Truckstar Festival is er niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt, moet je dit feest een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig showtrucks en klassiekers op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond maken dit festijn een ideaal uitje voor het hele gezin!


Binnenrijden

Eigenlijk begint het Truckstar Festival op vrijdag al. ’s Morgens start het binnenrijden. In eerste instantie zijn het de bijzondere trucks uit de speciale categorieën, die binnenkomen, gevolgd door de trucks die langs de baan komen te staan. Het binnenrijden is een spektakel op zich, wat ieder jaar door vele mensen langs de kant van de weg wordt aanschouwd. Lees hier meer over het binnenrijden.

DSC_5417


Langs de baan

Na het inparkeren staan alle 2.200 trucks mooi opgesteld op de paddock en langs de baan, samen met de bijbehorende bankstellen, barbecues, biertap en zwembaden. Voor alle chauffeurs en aanhang is het feest dan al begonnen.

Het vier kilometer lange lintdorp van de baan is zeker de moeite waard om langs te slenteren. De chauffeurs die er met hun truck staan, nemen ieder jaar de meest opvallende dingen mee zoals zwembaden in containers, hele varkens aan het spit, speciaal gemaakte barretjes, gezellige muziek. Lees hier meer over een plek langs de baan.DSC_5891 DSC_5876


Programma hoofdtribune

Op zaterdag en zondag hebben we op het rechte eind van het TT Circuit de hele dag show en spektakel. Naast de vaste onderdelen zoals de racetrucks en de chauffeursspelen is er op de zondag altijd de bekendmaking van de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Klik hier voor het programma van dit jaar.


Beursplein & braderie

Het kloppend hart van het binnenterrein, de paddock, is het beursplein. Hier zijn al jaren de grote truckmerken vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er ook altijd een tal van andere stands waar men bijvoorbeeld truckaccessoires en schaalmodellen aanbiedt, maar ook andere bedrijven actief in de transportsector zijn aanwezig. Het Beursplein is geopend op zaterdag van 10:00 t/m 18:00 uur en op zondag van 10:00 t/m 17:00 uur. Naast het beursplein hebben we ook een uitgebreide en gezellige chauffeursbraderie.

DSC_5800 DSC_5787


Showtrucks & Special Paint

Op de paddock staan altijd de mooiste vrachtwagens uit onze zogeheten speciale categorieën. Denk daarbij aan Special Paint-trucks en Showtrucks. Het is zeer de moeite waard om een rondje door de showstraat te lopen (ook in het donker is dit opnieuw erg spectaculair).

Er staan zo’n 250 opgebouwde auto’s uit binnen- en buitenland. De auto’s die voorzien zijn van airbrush vallen in de categorie Special Paint, alle anderen in de categorie Showtrucks. Voor beide categorieën is ook een verkiezing.


Oldtimers, Amerikanen, Bergers en Zwaar Transport

Naast de showauto’s staan er nog eens honderden andere speciale vrachtwagens op de paddock. Als truckliefhebber kun je hier je hart ophalen, want je ziet nergens zoveel prachtige klassiekers, glimmende Amerikanen, zware bergers, kranen en opvallende zwaar transport-voertuigen bij elkaar.

Klik hier voor meer informatie over deze zogeheten speciale categorieën.

Info algemeen


Verkiezing Mooiste Truck van Nederland

Een van de belangrijkste verkiezingen in Nederland is die van de Mooiste Truck van Nederland. 24 deelnemers strijden in acht categorieën om deze ere titel. Alle 24 deelnemers staan tijdens het Festival per categorie opgesteld in de Mooiste Truckstraat. Daar kan iedereen de trucks van zeer dichtbij bewonderen en worden de trucks stuk voor stuk door de jury beoordeeld. Uiteraard rijden alle deelnemers met hun truck voor de hoofdtribune op zondagochtend, alwaar aansluitend de bekendmaking van de winnaars volgt. Afgelopen jaar ging i.v.m. corona het Truckstar Festival helaas niet door. De verkiezing hebben we wel door kunnen laten gaan. Lees er hier meer over.Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland 2019, cat. 3


Kinderdorp

Voor de allerkleinsten is er ieder jaar een kinderdorp. Hier kunnen de kleine festivalbezoekers zich opperbest vermaken. Toegang tot het kinderdorp is uiteraard geheel gratis.
English Information


Hollandse Muziekavond

Op zaterdagavond kun je altijd lekker uit je dak gaan tijdens de Hollandse Muziekavond. Klik hier voor meer info en de line-up.

Hollandse Muziekavond


Uitrijden

Het Truckstar Festival heeft een indrukwekkend eind. Want zo lang als het duurt om de meer dan 2.200 trucks in te parkeren, daarin tegen zo snel zijn ze het terrein weer af. Op zondag om 16.30 uur begint het grote uitrijden. En vooral het grote uitzwaaien. Tienduizenden mensen langs de kant van de snelweg zwaaien de chauffeurs uit. Tot aan Amersfoort staan ze op de viaducten en bij benzinepompen in de bermen. Kippenvel!
Info algemeen


Hotels, campings en overige info

Heb je aan één dag niet genoeg, wat wij uiteraard kunnen begrijpen. Of wil je een bezoek aan het Festival combineren met een vakantie en ben je opzoek naar een camping of hotel in de buurt. Kijk dan hier voor hotels en campings in de regio.

Openingstijden kassa’s circuit:

Zaterdag:

 • 07:00 – 22:00 Ingang: Motorpark achter de Hoofdtribune
 • 07:00 – 19:00 Ingang: Strubbentribune
 • 07:00 – 23:00 Ingang: Hoofdpoort bij het Welcome Center
 • 07:00 – 18:00 Ingang: Camping Ruskenhoek

Zondag:

 • 07:00 – 16:00 Ingang: Motorpark achter de Hoofdtribune
 • 07:00 – 16:00 Ingang: Strubbentribune
 • 07:00 – 16:00 Ingang: Hoofdpoort bij het Welcome Center
 • 07:00 – 16:00 Ingang: Camping Ruskenhoek

Openingstijden hoofdrestaurant

 • Vrijdag:
  Restaurant: 11.00-24.00 uur. | Bar: 17.00-24.00 uur.
 • Zaterdag:
  Restaurant: 07.30-22.00 uur.  | Bar: 10.00-22.00 uur.
 • Zondag:
  Restaurant: 07.30-19.00 uur. | Bar: 10.00-19.00 uur

Contact met de organisatie

Vragen over het Truckstar Festival? Mail naar festival@truckstar.nl
Overige contactgegevens zie hier.