Algemene informatie

Met ruim 2.200 vrachtwagens en zo’n 57.000 bezoekers is het Truckstar Festival niet alleen het allergrootste, maar vooral het allerleukste transportfeest van Europa!

Momenteel zijn we alweer in volle gang bezig met de voorbereidingen voor het Truckstar Festival 2023. Vorig jaar vierden we met elkaar een weergaloze editie van het festival. Na twee lange jaren zonder Truckstar Festival was het Truckstar Festival van 2022 intenser dan ooit. We hadden allemaal het gevoel ‘wat hebben we dit gemist’! Bekijk hieronder de aftermovie!


Trucks, sfeer en gezelligheid

Even alles vergeten, de dure diesel, de oneerlijke concurrentie en ander gedoe; tijdens het Truckstar Festival is het ieder jaar simpelweg genieten van meer dan tweeduizend trucks. Want dat is ieder jaar de kern van het Truckstar Festival!

Daaromheen: sfeer, een vermakelijk baanprogramma, gezelligheid, eten en drinken, Hollandse Avond en heel veel enthousiaste bezoekers.

Truckstar Festival TT Circuit Assen

Het Truckstar Festival is er niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt, moet je dit feest een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig showtrucks, klassiekers en Amerikanen op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond maken dit festijn een ideaal uitje voor het hele gezin!


Binnenrijden

Eigenlijk begint het Truckstar Festival op vrijdag al. ’s Morgens start het binnenrijden. In eerste instantie zijn het de bijzondere trucks uit de speciale categorieën, die binnenkomen, gevolgd door de trucks die langs de baan komen te staan. Het binnenrijden is een spektakel op zich, wat ieder jaar door vele mensen langs de kant van de weg wordt aanschouwd. Meer informatie over het binnenrijden.

DSC_5417


Langs de baan

Na het inparkeren staan alle 2.200 trucks mooi opgesteld op de paddock en langs de baan, samen met de bijbehorende bankstellen, barbecues, biertap en zwembaden. Voor alle chauffeurs en aanhang is het feest dan al begonnen. Het vier kilometer lange lintdorp van de baan is dus zeker de moeite waard om langs te slenteren! Meer informatie over een plek langs de baan.


Programma hoofdtribune

Op zaterdag en zondag hebben we op het rechte stuk voor de hoofdtribune van het TT Circuit de hele dag show en spektakel. Op de zondag is daar eveneens de bekendmaking van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Bekijk het baanprogramma.

Baanprogramma Truckstar Festival


Beursplein & braderie

Op et kloppende hart van het binnenterrein, de paddock, vind je ook het beursplein. Hier zijn al jaren de grote truckmerken vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er ook altijd een tal van andere stands waar men bijvoorbeeld truckaccessoires en schaalmodellen aanbiedt, maar ook andere bedrijven actief in de transportsector zijn aanwezig. Het beursplein is geopend op zaterdag van 10:00 t/m 18:00 uur en op zondag van 10:00 t/m 17:00 uur. Naast het beursplein hebben we ook een uitgebreide en gezellige chauffeursbraderie.


Paddock

Het hart van het Truckstar Festival, de paddock, staat vol met de mooiste vrachtwagens uit alle takken van transport. Het is zeer de moeite waard om een rondje door de showstraat te lopen (ook in het donker is dit erg spectaculair).

Er staan honderden opgebouwde auto’s uit binnen- en buitenland. Trucks met special paint en showtrucks kunnen zelfs strijden in een verkiezing om de mooiste te worden. Naast showtrucks staan er nog eens honderden andere speciale vrachtwagens op de paddock. Als truckliefhebber kun je hier je hart ophalen, want je ziet nergens zoveel prachtige klassiekers, glimmende Amerikanen, zware bergers, kranen en opvallende zwaartransport-voertuigen bij elkaar.

Meer informatie over deze speciale categorieën.

 

USA straat

special categories paddock truckstar festival

speciale categorieën


Verkiezing Mooiste Truck van Nederland

De enige echte truckverkiezing is natuurlijk de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. 24 deelnemers strijden in acht categorieën om deze eretitel. Alle 24 deelnemers staan tijdens het Festival per categorie opgesteld in de Mooiste Truckstraat. Daar kan iedereen de trucks van dichtbij bewonderen en worden de trucks stuk voor stuk door de jury beoordeeld. Uiteraard rijden alle deelnemers met hun truck voor de hoofdtribune op zondagochtend, alwaar aansluitend de bekendmaking van de winnaars volgt.

Mooiste Truck van Nederland 2022

De Scania R650 van Robert van Herk mag een jaar lang de eretitel de Mooiste Truck van Nederland dragen.


Kinderdorp

Voor de allerkleinsten is er ieder jaar een kinderdorp. Hier kunnen de kleine festivalbezoekers zich opperbest vermaken. Toegang tot het kinderdorp is uiteraard geheel gratis.

Kinderdorp Truckstar Festival


Hollandse Muziekavond

Op zaterdagavond kun je altijd lekker uit je dak gaan tijdens de Hollandse Muziekavond. Ook dit jaar hebben we weer een échte Hollandse line-up! Check de line-up!

Hollandse Muziekavond 2022


Uitrijden

Het Truckstar Festival heeft een indrukwekkend eind. Want zo lang als het duurt om de meer dan 2.200 trucks in te parkeren, daarin tegen zo snel zijn ze het terrein weer af. Op zondag om 16.30 uur begint het grote uitrijden. En vooral het grote uitzwaaien. Tienduizenden mensen langs de kant van de snelweg zwaaien de chauffeurs uit. Tot aan Amersfoort staan ze op de viaducten en bij benzinepompen in de bermen. Kippenvel!
Truckstar Festival uitrijden


Hotels, campings en overige info

Heb je aan één dag niet genoeg, wat wij uiteraard kunnen begrijpen. Of wil je een bezoek aan het Festival combineren met een vakantie en ben je opzoek naar een camping of hotel in de buurt. Deze hotels en campings vind je in de regio.

Openingstijden kassa’s circuit:

Zaterdag:

 • 07:00 – 22:00 Ingang: Motorpark achter de Hoofdtribune
 • 07:00 – 19:00 Ingang: Strubbentribune
 • 07:00 – 23:00 Ingang: Hoofdpoort bij het Welcome Center
 • 07:00 – 18:00 Ingang: Camping Ruskenhoek

Zondag:

 • 07:00 – 16:00 Ingang: Motorpark achter de Hoofdtribune
 • 07:00 – 16:00 Ingang: Strubbentribune
 • 07:00 – 16:00 Ingang: Hoofdpoort bij het Welcome Center
 • 07:00 – 16:00 Ingang: Camping Ruskenhoek

Openingstijden hoofdrestaurant

 • Vrijdag:
  Restaurant: 11.00-24.00 uur. | Bar: 17.00-24.00 uur.
 • Zaterdag:
  Restaurant: 07.30-22.00 uur.  | Bar: 10.00-22.00 uur.
 • Zondag:
  Restaurant: 07.30-19.00 uur. | Bar: 10.00-19.00 uur

Contact met de organisatie

Vragen over het Truckstar Festival? Mail naar festival@truckstar.nl.