Binnenrijden

Truckstar Festival – Binnenrijden

Als 2.300 trucks op hetzelfde moment naar één plek komen, is dat een enorm spektakel. Het binnenrijden van alle trucks voor het Truckstar Festival is dat spektakel, ieder jaar opnieuw!


Vroegûh

Vroeger kwamen er uit alle hoeken van het land truck-konvooien op het festivalterrein afgereden. Tijdens sommige edities waren dat wel veertien konvooien. Tegenwoordig komt er maar één echt konvooi op Assen af: dat uit Drachten, met een dikke honderd trucks.

De overige 2.200 trucks komen op eigen gelegenheid. Men rijdt individueel naar Assen-Noord en Zwolle-Hessenpoort om de kaarten af te halen. Maar uiteraard worden ook dit hele konvooien, die door vele duizenden mensen langs de A28 en andere wegen gadegeslagen worden.


Op vrijdag

Het binnenrijden vindt plaats op de vrijdag voorafgaand aan het festival.BinnenrijdenInparkeren gebeurd met behulp van chauffeursverenigingen


Langs de baan vanaf 15:30 uur

De trucks die langs de baan komen te staan, de grootste groep, zijn vanaf 15:30 uur welkom op het TT Circuit. Dit binnenrijden is uiterst sfeervol, aangezien op een zeker moment de schemering intreedt en de lampjes en zwaailichten van alle trucks bij elkaar een prachtig effect geven. Het binnenrijden is klaar als alle trucks binnen zijn. De afgelopen jaren verliep deze logistieke uitdaging zeer soepel, vooral ook dankzij de vakkundige inparkeerhulp van de vrijwilligers van de chauffeursverenigingen.


Paddock vanaf 08:00 uur

De trucks uit de speciale categorieën komen op de paddock te staan. Voor deze trucks – alle klassiekers, Amerikanen, bergingstrucks, special paint-trucks, kranen en andere bijzondere trucks – is het circuit al vanaf 08:00 uur ’s ochtends geopend. Zodra ze op hun plek staan beginnen ze meteen met poetsen.

poetsen


Nog meer vrachtwagens de Oude Noordlus!

Op de Oude Noordlus vind je de afgelopen jaren ook nog zo’n 250 vrachtwagens. En ook waren er heel wat zwaar transport combinaties van Broshuis te bewonderen.

Truckstar Festival

Klik hier om terug te gaan naar de algemene informatie