| 09:30 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2022: cat. 4 – zeecontainertransport

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het 40e Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 4 – zeecontainertransport.

Stebo – DAF XF 530

“Het was niet de mooiste foto van mijn vrachtwagen in het Fotojaarboek, dus ik had eigenlijk niet verwacht om genomineerd te worden,” vertelt Joshua Boele. “Ik hoopte het ooit één keer mee te maken en dat is nu gelukt.” De DAF XF van Stebo heeft inmiddels 141.000 km op de teller staan en Joshua rijdt er nu een jaar mee. Een beetje gestrest is hij wel. “Op dit moment al voel ik de assenstress wel al in verband met de voorbereidingen. De combinatie moet er natuurlijk wel goed bijstaan.”

Stebo

Van Suijdam – Scania R500

De blauwe Scania van Van Suijdam is helemaal naar Jordie van Suijdam zijn zin. Voor de verkiezing gaat Jordie de truck uiteraard goed wassen en poetsen. “Ik rijd er voornamelijk binnenland mee, de auto is van 2020 en heeft nu 172.000 km gelopen.” Jordie vindt het super om met zijn Scania R450 tussen de genomineerden te staan. “Dat had ik echt niet verwacht, ik vond het al leuk om in het Fotojaarboek te staan.”

Van Suijdam

A.C. van der Gun – Scania 590S

Slechts een paar maanden oud is de Scania 590S van Andy van der Gun. Deelname aan De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland is een jongensdroom zegt hij. “Ik heb hem nooit gebouwd om mee te showen. Er is wel heel erg over nagedacht hoe die zo fijn mogelijk werd om mee te werken. Zelfs over positie van de slangen is nagedacht.” De oplegger is nu zo’n 2,5 jaar oud. “Daar komt het meeste werk aan, de trekker moeten wat kleine dingen aan gebeuren. Dat komt altijd als je er een tijdje mee onderweg bent.”

Van der Gun

Voorgaande jaren
We moeten terug naar 2015 toen er uit deze categorie voor het laatst een overall-winnaar werd gekozen. De Mooiste Truck van Nederland uit dat jaar is de DAF XF van Jos Jansen. Een andere opvallende truck in categorie 4 – zeecontainertransport is de auto van Chris Sollie, in 2021 werd hij met zijn Volvo FH eerste in de categorie zeecontainertransport. In 2020 werd de DAF XF 530 van Weeda Transport eerste in categorie 4, tweede overall en ging chauffeur Vincent Leijten er ook met de tweede prijs voor opbouw vandoor.

 

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Euromaster Nederland.

Euromaster


Even voorstellen: de genomineerden in de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie open voertuigen

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie