open voertuigen
| 14:56 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2022: cat. 3 – open voertuigen

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het 40e Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 3 – open voertuigen.

Edwin Salari – Scania R520

“Dit is een echte werkauto en eigenlijk heb je al gewonnen als je erbij staat. Maar we gaan er natuurlijk wel voor”, aldus Antoine Koetsier over zijn kansen. “Het is gewoon mooi om erbij te zijn, toch wel een jongensdroom.” De Scania R520 van Edwin Salari is nu een jaar oud en de trailer is pas een paar maanden oud. “Dat scheelt straks veel werk. Het wordt vooral veel poetsen. Ik heb al een tijdsplan en hoop dat het goed komt met alle afspraken, maar dat verwacht ik wel,” zegt Antoine.

Edwin Salari

Klijn – Volvo FH16 650

Hij had het niet verwacht, maar is heel trots op zijn nominatie voor de verkiezing. Coen van Diemen (33) rijdt bij Klijn met een Volvo FH16 650. “Ik rijd veel met keramische tegels. Het gaat om eigen vervoer in het bestratingsmateriaal en dat leveren we aan dealers, hoveniers en stratenmakers. Een enkele keer bezorgen we ook bij particulieren thuis,” vertelt Coen. “Het meeste werk bij ons is binnen Nederland, zeg maar 99,9%.” De trekker is nagenoeg hetzelfde opgebouwd als de motorwagen bij Klijn. “Eigenlijk viel ik met mijn neus in de boter, want de truck werd al opgebouwd toen ik dienst kwam.” Volgens Coen is de combinatie helemaal af.

Klijn

Postma – Scania R450

De Scania R450 van chauffeur Tim Knol is van november en heeft 80.000 km gelopen. Tim Rijdt bij Postma en vindt het een hele eer om genomineerd te zijn. “Gekkenhuis, ik had het echt niet verwacht”, reageert Tim enthousiast. “Collega’s hebben al eerder meegedaan aan de verkiezing dus daar heb ik veel tips van gekregen.” Op dit moment staat de auto bij de bekleder, maar werken moet tot een week voor het festival. “We zijn al begonnen met de aanhanger die vier jaar oud is. We rijden landbouwmachines dus dat levert altijd schades op.” Over zijn kansen zegt Tim echt geen idee te hebben en al blij te zijn met de nominatie.

Postma

Voorgaande jaren
De laatste Mooiste Truck van Nederland uit deze categorie is de Volvo FH van Harry van Dalen. In 2017 ging hij er met de eer vandoor. De opvallende motorwagen van Hardeman van Harten werd vorig jaar verkozen tot de mooiste in deze categorie. In 2020 won de stoere combinatie van Bram Schoones de eerste prijs in categorie 3 – open voertuigen.

 

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich en Euromaster Nederland.

Euromaster


Even voorstellen: de genomineerden in de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie huif/gesloten vervoer

10 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie