huif/gesloten vervoer
| 15:00 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2022: cat. 2 – huif/gesloten vervoer

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het 40e Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 2 – huif/gesloten vervoer.

Houweling – Scania R580

In 2019 deed Brian Hofstede (29) mee met zijn vorige vrachtwagen. De nieuwe Scania R580 is net een jaar oud en daarmee heeft hij ook een plekje bij de 24 genomineerden in de wacht weten te slepen. “Het is echt geweldig, ik had het niet verwacht en vind het een hele eer,” aldus Brian. Hij hoopt op het beste, maar is al blij om erbij te zijn. “Met onze trucks vervoeren eigenlijk alles wat wij maken. Denk daarbij aan IBC’s, dozen en emmers.”

Houweling

Riemersma – Scania 650S

Gerard Riemersma wilde pas met een foto van zijn Scania 650S in het Fotojaarboek als er weer een echt Festival zou zijn. “Nu is het extra gaaf om erbij te zijn. Ik had mezelf wel een kans gegeven ondanks dat de auto al bijna twee jaar oud is en de trailer al uit 2009 komt.” Toen de vrachtwagen net nieuw was heeft Gerard er nog flink ongeluk mee gehad. “De Scania was een paar maanden uit de running, maar desondanks staat er nu ruim 300.000 km op de teller. We rijden lijndiensten op Noord Scandinavië en komen met pantserstaal terug. “Er wordt voor het Festival nog hier en daar wat bijgespoten en daarna is het vooral veel poetsen. Al kun je die matte lak niet poetsen. Dus ik weet nog niet of dat een voordeel is…”

Riemersma

Patrick v.d. Hoeven – Scania 770ST

Vanaf het eerste moment dat Vlastuin de Next Gen Torpedo introduceerde was Patrick van den Hoeven (52) verkocht. Hij wilde echter pas zo’n neus bestellen als deze geleverd kon worden met de zwaarste motor zonder EGR. “Het is wel een droomcombinatie,” vertelt Patrick. “De torpedo samen met deze trailer vind ik gewoon echt een gave combinatie. De trailer met zijdeuren is niet per se nodig, maar maakt het lossen van de pallets met cement wel gemakkelijk.” Over zijn kansen is Patrick duidelijk. “We halen alles uit de kast om de truck er op zijn best te laten staan, als je meedoet moet je het wel goed doen.”

Patrick vd Hoeven

Voorgaande jaren
Tijdens de verkiezing van de Mooiste truck van Nederland in 2020 werd Eddy Verhaar met zijn fraaie Volvo FH combi eerste in de categorie en derde overall. Tevens sleepte hij de tweede prijs voor opbouw in de wacht. In 2000, was de Mercedes van Van der Weerd – Worlds of Fun de mooiste van Nederland. Vandaag de dag zou deze truck in categorie 2- huif/gesloten vervoer hebben meegedaan. Iets minder lang geleden streden de trucks van Weeda, Dijkstra en Tijssen om de felbegeerde titel. Echter werd geen van die trucks in 2015 verkozen tot Mooiste Truck van Nederland.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Euromaster Nederland.

Euromaster


Even voorstellen: de genomineerden in de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie open voertuigen

5 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie