geconditioneerd vervoer
| 13:30 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2022: cat. 1 – geconditioneerd vervoer

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het 40e Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 1 – geconditioneerd vervoer.

Roy Lansdaal – Scania R520

Voor Nick Geerts (29) is het een droom om mee te doen aan de verkiezing. “Zelf heb ik ooit al eens in Jong gestaan en mijn broer heeft twee jaar geleden meegedaan en dat was ook al leuk om mee te maken. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en hoop op een mooi resultaat in mijn categorie.” Nick rijdt met een Scania R520 V8 en werkt voornamelijk in de winkeldistributie. Over de vraag of hij er klaar voor is zegt Nick: “Er moeten nog wat laatste dingen gedaan worden om er echt klaar voor te zijn. Zo krijg ik nog een nieuwe zonneklep en worden de steunpoten van de trailer nog dichtgemaakt.”

Roy Lansdaal

R. van der Wijst – Scania R500

“Fantastisch dat ik erbij mag zijn”, reageert Jerry Derksen (40) enthousiast. “Als klein jongetje liep ik al over het Festival en door de showstraat. Nu sta ik er zelf. Echt geweldig! Ik ben net 40 geworden en dan op het 40e festival, mooier kan niet.” De Scania R500 komt uit België en is jong gebruikt aangeschaft. “Samen met de baas hebben we de truck helemaal naar wens opgebouwd en aangepast.” Jerry doet diverse werkzaamheden met de truck zoals banket voor de Jumbo tot groente en fruit transport. Vandaar de multifunctionele stuurtrailer.

R. van der Wijst

Van Herk – Scania R650

De Scania R650-bakwagen met dolly en trailer is de droomtruck voor Robert van Herk (28). De combinatie heeft in totaal acht assen en is een fraaie bekroning op het harde werk van vader Peter en zoon Robert van Herk. De combinatie is helemaal naar wens van Robert opgebouwd, maar dat had nogal wat voeten in aarde. “Voor de opbouw had ik een bepaald plaatje in mijn hoofd: de Scania 3-serie koelcombi’s van vroeger,” vertelt hij. Bij een aantal supermarkten in Zuid-Duitsland hebben de Van Herks een soort kleine bloemenwinkels. “We stallen de bloemen en planten mooi uit, zodat het winkelend publiek zo een bosje of wat planten voor in de tuin kan meenemen.”

Van Herk

Voorgaande jaren
Het is al even geleden dat een vrachtwagen uit categorie 1 – geconditioneerd vervoer er vandoor ging met de titel Mooiste Truck van Nederland. Daarvoor moeten we terug naar 2010 en de Scania van Rob Waasdorp. Vorig jaar werd de DAF XF van Jan C. Swijnenburg met chauffeur Jan verrips winnaar in deze categorie. In 1996 werd de Volvo FH12 van R. de Mooi verkozen tot de Mooiste Truck van Nederland.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Euromaster Nederland.

Euromaster


Even voorstellen: de genomineerden in de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie open voertuigen

5 Reacties
  1. Ik wil voor diknemners van de mooiste trucks van Nederland heel veel succes toe wensen dit weekend in ti Ti Assen en nog een goede gaude tip om shuurie van je vrachtwagen te overtuigen zorg dan voor al dat die er mooi blinkend bij staat
    En geniet er vooral van

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie