bulk- & tanktransport
| 16:15 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2022: cat. 6 – bulk- & tanktransport

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het 40e Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 6 – bulk- & tanktransport.

De Korrel Beheer – Scania R450

Als we Martijn van den Berg (38) bellen is hij al druk zijn vrachtwagen en bulktrailer aan het wassen. “We beginnen er al op tijd mee, want het moet wel een paar keer opnieuw voordat de truck schoon genoeg is om te gaan poetsen,” vertelt hij lachend. Met de Scania R450 vervoert hij paneermeel en marinades zowel met een bulk- als met een kasttrailer in Nederland en Duitsland. “ Over zijn kansen Is Martijn duidelijk: “Je doet natuurlijk mee om te winnen, maar ik heb eigenlijk al gewonnen door erbij te zijn. Ik ga er gewoon heel erg van genieten met een hoofdletter G.”

De Korrel Beheer

Gebr. Geelhoed – Scania 450S

We spreken Dennis Troost (42) telefonisch als hij onderweg is in Engeland. “Ik rij nu even niet met mijn eigen truck hoor, vertelt Dennis lachend. “Die staat nu stil om de puntjes op de i te zetten.” Hij rijdt bij Gebr. Geelhoed, een bekende naam in verkiezingstijd, echter rijdt hij met één van de weinige rode trucks bij Geelhoed. Zijn Scania 450S is bijna twee jaar oud en heeft 275.000 kilometer op de teller staan. “Ik rij voor Jongeneel met voornamelijk kooldioxide. Dit leveren we af bij bedrijven die frisdrank of bier maken.” Dennis rijdt door heel Europa, maar is het vaakst te vinden in Engeland en Zwitserland. “Meestal ben ik het ene weekend thuis en het andere weekend weg.” Over zijn kansen in categorie 6 durft hij niks te zeggen. “Maar dat vind ik ook niet zo belangrijk, meedoen is gewoon gaaf.”

Geelhoed

Wubben Noord – Volvo FH 500

De Volvo FH 500 van chauffeur Jelmer Remerie (31) is een opvallende combinatie en zijn oplegger is een soort rijdende min-fabriek. Wubben Noord reinigt ondergrondse tanks zoals brandstoftanks. “We hebben alles aan boord van water, reinigingsmiddelen, perslucht tot een hoge druk reiniger,” vertelt Jelmer. De trekker is nog geen jaar oud en helemaal naar wens van de chauffeur opgebouwd. “Ik heb ‘m helemaal zelf samengesteld en alles wat ik wilde heb ik ook gekregen. Ik ben er echt heel blij mee.” Jelmer reageert nuchter over zijn kansen tijdens de verkiezing. “Derde in mijn categorie ben ik sowieso en ik ga gewoon genieten van het weekend, dat vind ik het belangrijkste.”

Wubben Noord

Voorgaande jaren
Vorig jaar eindigde de Scania R650 van Faasse op de derde plaats overall. De laatste keer dat de Mooiste Truck van Nederland uit deze categorie kwam is alweer lang geleden. Daarvoor moeten we terug naar 2006, in dat jaar ging J. de Bruyn er met de titel vandoor. In 2017 werd chauffeur Hajo Miedema met zijn Mercedes Actros van Groenendaal Transport derde in de categorie bulk- & tanktransport. Een iconische truck in deze categorie is de Scania Torpedo van Peter van Kempen.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Euromaster Nederland.

Euromaster


Even voorstellen: de genomineerden in de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie losgestort vervoer

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie