losgestort vervoer
| 18:45 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2022: cat. 5 – losgestort vervoer

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het 40e Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 5 – losgestort vervoer.

G.&J. van Leeuwen – Scania R580

De Scania R580 van chauffeur Martin Schelfaut (37) is net een jaar oud en heeft ruim 75.000 kilometer gelopen. De truck is in de G&J van Leeuwen-stijl een bekende verschijning, maar toch is deze net even anders dan de rest. “Ik wilde mijn nieuwe truck een wat meer oldskool uitstraling geven. Dus zitten er geen spoilers op de cabine en hebben we trappetjes en een dakrek op de cabine gemonteerd.” Martin rijdt met paardenmest door heel Nederland. Over zijn deelname zegt hij: “Dit had ik altijd al een keer mee willen maken en ik had er stiekem wel op gehoopt. Het is een hele belevenis.”

G&J van Leeuwen

Bennie Achterkamp – DAF XF 530

“Wauw, ik ben echt overdonderd en had het absoluut niet verwacht dat ik mee zou mogen doen aan de verkiezing,” reageert Ben Achterkamp (30) enthousiast over zijn deelname. De DAF XF van Ben is nu drie jaar oud en heeft slechts 172.000 km op de teller. “Dat komt omdat ik weinig lange afstanden rijd, ik doe echt heel veel werk in de buurt.” De opbouw van de truck is bijzonder en Ben heeft geprobeerd om de stijl waarin zijn opa het bedrijf is begonnen voort te zetten. “Zelf vind ik het erg mooi, het is net even anders dan alles wat je al rond ziet rijden.” Een opvallend detail is de brandstoftank op de aanhanger die is omgebouwd tot kist.

Bennie Achterkamp

J. Groeneveld – Scania R730

Deelname aan De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland had Martijn de Kleijn (27) niet verwacht. “Ik had het echt niet zijn aankomen. Toen ik het belletje van Truckstar kreeg schrok ik er zelfs een beetje van,” vertelt hij. De Scania R730 komt uit 2011 en is niet alleen de oudste truck die in de categorie losgestort vervoer meedoet, maar ook de oudste truck die aan de verkiezing meedoet. “Met de walkingfloor vervoer ik van alles voor de agrarische sector en ik rij voornamelijk tussen Nederland en Frankrijk.” De trekker is helemaal naar wens van Martijn opgebouwd. “Samen met mijn baas hebben we het samengesteld. De bullbar zit er sinds een half jaartje op en nu is ‘ie echt helemaal af.”

J. Groeneveld

Voorgaande jaren
Vorig jaar kwam de Mooiste Truck van Nederland uit de categorie losgestort vervoer. De Scania van G.&J. van Leeuwen werd eerste in zijn categorie. Chauffeur Cobus Nagel ontving de eerste prijs voor opbouw en de tweede prijs voor interieur. In 2019 werd de Volvo van Nick Willigenburg gekroond tot mooiste. Van Triest greep in 2004 naar de felbegeerde prijs met een DAF XF.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Euromaster Nederland.

Euromaster


Even voorstellen: de genomineerden in de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie zeecontainertransport

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie