speciale voertuigen
| 19:45 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2022: cat. 7 – speciale voertuigen

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. De 24 deelnemers zijn te bewonderen in de Mooiste Truckstraat tijdens het 40e Truckstar Festival! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 7 – speciale voertuigen.

Van Dijk – Scania R500

‘Assenstress’ is voor Eric van Muijlwijk (46) niet van toepassing. Terwijl zijn truck gepoetst wordt, geniet Eric met vrouw en kinderen van een vakantie. “Onze vakantie stond nu eenmaal al gepland toen jullie belden dat ik mee mocht doen aan de verkiezing,” vertelt Eric. “Maar een aantal jongens zorgen ervoor dat de combinatie er helemaal in orde bijstaat in Assen.” Eric rijdt met een Scania R500 met kalveren tussen Denemarken en Nederland, maar noemt zichzelf geen chauffeur. “Ik houd me meer bezig met het inkopen van de kalveren en de handel daarin. Het rijden komt eigenlijk pas daarna. Die afwisseling vind ik het leukste.” Ook in het veetransport wordt er volop geïnnoveerd, zo is de aanhanger van deze combinatie voorzien van zonnepanelen om de ventilatoren van stroom te voorzien.

Van Dijk

Van Rooyen – Volvo FH500

Met zijn Volvo veecombinatie rijdt Henk Mulder (33) kalveren van de boer naar de slachterijen in Nederland. De vrachtwagen is nu twee jaar oud en heeft 170.000 kilometer gelopen. “Ik had wel gehoopt om bij de laatste 24 te eindigen, maar het is toch ook wel een verrassing om mee te doen aan de verkiezing,” aldus een enthousiaste Henk. “We gaan ervoor zorgen dat de combinatie er tiptop bijstaat, maar het moet ook wel leuk blijven. Het is tenslotte een echte werkauto.”

Van Rooyen

Van Triest Trucks – Scania R650

“Dit is wel een droom om in de Mooiste Truckstraat te staan. Ik had het niet verwacht want het is toch wel een bekende auto (de truck deed in 2018 mee aan de verkiezing met een andere eigenaar, red.),” vertelt Daan Baarslag (29). “We hebben er al wat aan gedaan om hem aan te passen aan de eigen smaak. Zo zitten er nu lichtmetalen wielen onder en we willen nog wat meer doen, ook van binnen. Dan wordt het toch meer je eigen auto.” De Scania R650 is nu vier jaar oud met 350.000 km op de teller. De combinatie wordt voor Assen helemaal aangepakt zodat het hele span er strak bij staat. “Hoe mijn kansen zijn? Dat vind ik lastig. Eerste in mijn categorie zou al zó mooi zijn.”

Van Triest Trucks

Voorgaande jaren
Een Mooiste Truck van Nederland werd er nog niet gekozen uit deze categorie. Wordt dat dit jaar anders? Vorig jaar werd de Scania R650 van Hendriks Lottum winnaar van de speciale voertuigen. Andere opvallende trucks die ooit deelnamen aan de verkiezing in deze categorie zie je hieronder.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Euromaster Nederland.

Euromaster


Even voorstellen: de genomineerden in de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie losgestort vervoer

Even voorstellen: de genomineerden in de categorie bulk- & tanktransport

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie