Van Velsen Rally Sport Africa Eco Race
| 09:46 | Rik Werner

Zesde plaats in Africa Eco Race smaakt naar meer voor Van Velsen

Met de start van de tweede week in de Africa Eco Race heeft Van Velsen Rally Sport de blik naar boven gericht. Het team neemt in het algemeen klassement de zesde plaats in. ,,We hebben de smaak te pakken.’’

,,De rally is precies wat ik er van had gehoopt”, vertelt Aad van Velsen. ,,Ik heb in de afgelopen week mijn langste etappe ooit gereden, wel 500 km, en meerdere etappes van meer dan 400 km lang. Op sommige momenten verbaas ik mij erover hoe hard we kunnen rijden en dat het allemaal heel blijft als we met 150km per uur over een stenen pad vliegen.”

Behoudend

Toch zegt Van Velsen heel behoudend te rijden. ,,Het zou misschien wel harder kunnen op sommige punten maar dan is het ook zo dat de risico’s verviervoudigen. Samen met navigator Jos Schotanus en monteur Emiel Megens proberen we zo goed mogelijk de risico’s in te schatten. We hebben al genoeg deelnemers zien staan met kapotte banden of erger. Het belangrijkste is dat je blijft rijden want de rally duurt nog lang daarmee hopen we steeds een beetje te stijgen in het klassement want ik wil heel graag aan de finish komen in Dakar, dat is een lang gekoesterde droom.’’

Van Velsen Rally Sport Africa Eco Race

Veel geleerd

De keuze voor de Africa Eco Race lijkt goed uit te pakken voor de transportondernemer die dit jaar voor de ondersteuning van zijn monteurs een eigen assistentietruck heeft gebouwd. ,,Dit is mijn vijfde rally en ik heb heel veel geleerd in de afgelopen jaren. Ik merk dat dit nu echt zijn vruchten gaat afwerpen. Als ik na een lange etappe in het Bivak kom hebben we nu met ons team een compleet eigen service en ondersteuningsplek. Mijn zoon Michel bestuurt de truck die de afgelopen week ook al meer dan 2500 km heeft afgelegd door Marokko. De monteurs kunnen onderweg goed uitrusten en dat scheelt in het bivak want het kan zomaar zijn dat ze een nacht moeten doorhalen met werk aan de rallytruck. Gelukkig hebben we tot nu toe nog geen serieuze problemen gehad.’’

Zeven etappes

In de tweede week van de rally worden er zeven etappes gereden waarvan zes in Mauritanië. Dit is voor Van Velsen nieuw terrein. ,,Ik ben nog nooit in Mauritanië geweest. We hebben begrepen dat we daar heel veel zacht zand en duinen gaan krijgen. Daar verheug ik mij wel op want onze Ginaf rallytruck is gemaakt voor dat soort omstandigheden.”

De finish is 14 januari bij het legendarische roze meer in Dakar, Senegal.

(Foto’s Alessio Corradini)

Van Velsen Rally Sport Africa Eco Race

Lees ook: Van Velsen Rally Sport verruilt Dakar voor Africa Eco Race.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie