Stedin
| 10:10 | Arjan Olsthoorn

Netbeheerder Stedin bouwt nieuw distributiecentrum in Vianen

Netbeheerder Stedin, ontwikkelaar HVBM Vastgoed en de gemeente Vijfheerenlanden hebben op vrijdag 19 april het startschot gegeven van de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Stedin in Vianen.

Vanwege de verbouwing van het elektriciteitsnet heeft de netbeheerder veel meer materiaal nodig en dus ook ruimte nodig om het op te slaan. Met dit nieuwe distributiecentrum verdubbelt Stedin haar opslag ruimte in één klap naar 60.000 vierkante meter. Stedin neemt naar verwachting het pand halverwege 2025 in gebruik.

CFO Danny Benima van Stedin: “Stedin is volop bezig met de uitbreiding van het elektriciteitsnet. Daarom hebben we veel meer logistieke ruimte nodig om alle benodigde materialen op te kunnen slaan. Van schroefjes tot hele transformatoren. Met dit nieuwe distributiecentrum hebben we straks meer op voorraad en kunnen we het sneller afleveren op de bouwplaats. Zo zorgen we ervoor dat de leveringszekerheid omhoog gaat en onze technici efficiënt door kunnen werken aan de verzwaring en uitbreiding van ons elektriciteitsnet.”

4.000 verschillende soorten materialen

Het nieuwe distributiecentrum komt op bedrijventerrein De Biezen in Vianen waar de netbeheerder het pand langjarig huurt van HVBM Vastgoed. Het bedrijventerrein ligt op steenworpafstand van de plek waar de snelwegen A2 en A27 elkaar kruisen. Tevens ligt het op een paar minuten van de A12 en de A28. Het distributiecentrum heeft straks een oppervlakte van 34.000 vierkante meter voor de opslag van zo’n 4.000 verschillende soorten materialen. HVBM Vastgoed ontwikkelt het nieuwe distributiecentrum voor op basis van BREEAM-NL Nieuwbouw ‘Excellent’ richtlijnen. Voor het nieuwe distributiecentrum wordt € 50 miljoen uitgetrokken.

Stedin

Startmoment bouw distributiecentrum met v.l.n.r. Danny Benima (CFO Stedin), Adriaan Molenschot, (directeur HVBM Vastgoed), Marleen Baars (directeur supply chain Stedin) en Ton van Maanen, (wethouder Vijfheerenlanden). Foto: Sicco van Grieken.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie