Van Velsen Rally Sport verruilt Dakar voor Africa Eco Race
| 13:55 | Rik Werner

Van Velsen Rally Sport verruilt Dakar voor Africa Eco Race

Van Velsen Rally Sport laat de Dakar Rally komend jaar voor wat ‘ie is en verschijnt oudejaarsdag in Monaco aan de start van de Africa Eco Race.

Van Velsen presenteerde afgelopen weekend  in Stompwijk de Ginaf X 2222 rallytruck aan pers en publiek, waarmee de equipe op 14 januari in Dakar de eindstreep hoopt te halen. Ook de fonkelnieuwe assistentiewagen werd met gepaste trots getoond.

Demontage

,,Het was voor mij heel moeilijk om een keuze te maken tussen de Dakarrally in Zuid-Amerika, waar ik de afgelopen twee jaar succesvol aan heb deelgenomen en de Afrika Eco Race die voor mij het originele Parijs-Dakar gevoel oproept’’, vertelt teameigenaar en coureur Aad van Velsen. De afgelopen maanden zegt hij hard te hebben gewerkt om alles klaar te krijgen voor de nieuwe uitdaging. Daarbij is de wedstrijdtruck, aldus Van Velsen, volledig onder handen genomen ,,We zijn er trots op dat we in alle rally’s de finish hebben gehaald en ons iedere keer hebben kunnen verbeteren. Maar onze rallytruck heeft daardoor wel flink op z’n donder gehad en we hebben daarom besloten om vrijwel de gehele truck te demonteren en waar nodig met nieuwe of gereviseerde onderdelen weer op te bouwen. Dat is geen overbodige luxe, want de Africa Eco Race is een serieuze uitdaging en vraagt om een goede voorbereiding.”

Essentieel

Belangrijkste aanwinst voor het team is de assistentietruck die, mede dankzij de hulp van een aantal sponsoren, het team de gelegenheid geeft beter te anticiperen op technische tegenslagen. ,,Tijdens diverse rally’s hebben wij dankbaar gebruik kunnen maken van ingehuurde assistentievoertuigen en materiaal. Maar ik probeer iedere rally weer een stap vooruit te komen en voor een optimale deelname is een eigen assistentietruck essentieel.”

Van Velsen Rally Sport verruilt Dakar voor Africa Eco Race

Jos Schotanus

Er gaan zeven teamleden mee naar Afrika. Zes van hen zijn in april al aan de bak geweest tijdens de Morocco Desert Challenge. De ervaren Jos Schotanus is opnieuw navigator naast stuurman Aad van Velsen in de rallytruck. De Africa Eco Race start 31 december met een proloog in Monaco, waarna de eerste echte wedstrijdetappe 2 januari in Marokko wordt afgewerkt. De finish is 14 januari aan het roze meer in Dakar, Senegal.

Foto’s: Astrid v.d. Heide

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie