TLN: tolchaos in België
| 13:40 | Rik Werner

Transport in Nood betaalt zich helemaal blauw aan Belgische tolboetes

Chauffeurs zijn de afgelopen twee weken op grote schaal in België beboet vanwege het niet afrekenen van vrachtwagentol. Transport in Nood, dat als tussenpersoon optreedt bij betaling van sancties, heeft zestien boetes moeten afrekenen, met een totaalbedrag van 175 duizend euro.

Dat heeft de organisatie in een digitale nieuwsbrief bekend gemaakt. Transport in Nood roept transporteurs, eigenrijders en beroepschauffeurs op tolkastjes dubbel en dwars te controleren voordat zij naar België rijden.

Claim

Voor Transport in Nood is de maat vol, nadat de organisatie afgelopen donderdag met een boete van bijna 52 duizend euro werd geconfronteerd voor het ‘onbewust niet betalen’ van de Belgische tol. De betreffende vrachtwagen was onderweg naar het vliegveld van Luxemburg maar werd tot stoppen gedwongen door een Belgische Contrôleur fiscal in Wallonië. De combinatie moest aan de kant blijven totdat de boete volledig voldaan was. Na aankondiging dat de advocaat van Transport in Nood een claim zou indienen voor elk uur dat het vliegtuig moest wachten, mocht de vrachtwagen zijn weg vervolgen. Het transportbedrijf heeft daarvoor expliciet schriftelijk moeten bevestigen dat de openstaande boete zo spoedig mogelijk wordt betaald.

transport in nood

Verifieer

,,Neem contact op met uw leverancier en verifieer of alle kentekens correct zijn geregistreerd’’, aldus een woordvoerder van Transport in Nood. ,,Denk hierbij aan het gewicht, het aantal assen en de emissieklasse. Bekijk ook of alle kentekens gefactureerd worden, want het is mogelijk dat een kenteken om de één of andere reden niet gefactureerd wordt.’’ Transport in Noord adviseert chauffeurs om na problemen met de OBU onmiddellijk te stoppen en contact op te nemen met de planning. ,,Ook moet de leverancier direct gebeld worden. Binnen drie uur moet het probleem zijn opgelost.’’

transport in nood

Lees ook: Kilometerheffing duurder in Wallonië, cent erbij voor Euro 5.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie