Diamond Echo
| 15:18 | Arjan Olsthoorn

Renault Trucks komt naar Truckstar EV-event met ‘Diamond Echo’

Renault Trucks start een Europese tour met een unieke 100% elektrische vrachtwagen. Dit voertuig, een Renault Trucks E-Tech T met de naam ‘Diamond Echo’, heeft een bijzonder elektroluminescent ontwerp. In Nederland doet de vrachtwagen het Truckstar EV-event aan.

De truck start de tour op 11 april vanuit de fabriek in Bourg-en-Bresse waar de elektrische truck is gebouwd. Tijdens de tour zal de truck meer dan 10.000 kilometer afleggen, door 7 verschillende landen, met meer dan 60 tussenstops. Het doel van de tour is om aan de transportwereld te laten zien dat elektrische mobiliteit realistisch is voor sommige toepassingen.

Speciale lak

De Renault Trucks E-Tech T Diamond Echo is beschilderd met speciale LumiLor lak. Deze lak is gebaseerd op de Lumilor-technologie en is aangebracht door Demon Paint. Wanneer de lak wordt blootgesteld aan een elektrische prikkel (er loopt elektrische stroom doorheen), gaat hij gloeien zodat het design oplicht. Het unieke design komt het beste tot zijn recht in het donker, maar of dat op de openbare weg is toegestaan is ons niet bekend. Samen met design- en verfspecialisten is het design ontworpen.

Diamond Echo naar Nederland

De speciale truck komt ook naar Nederland tijdens de tour door Europa. Op vrijdagavond 19 april is de truck te bewonderen bij de Milence charging hub voor elektrische vrachtwagens in Venlo. En op zaterdag 20 april wordt de truck getest door chauffeurs tijdens het Truckstar EV-event in Asten. Op 23 april zal de truck zijn route vervolgen richting het Verenigd Koninkrijk.

Meld je nu aan voor het Truckstar EV-event: maak gratis een demorit met een e-truck

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie