Van der Valk
| 12:15 | Arjan Olsthoorn

DAF XG 480 voor Van Der Valk Exclusief hotels

In de bevoorrading van de Van der Valk Exclusief hotels speelt DAF sinds kort een prominente rol. Een vorig jaar ingezette DAF XF smaakte naar meer, met als gevolg dat recent twee DAF XG 480 FTG-trekkers zijn afgeleverd door dealer BLOM-DSW. Ze staan voor speciale trailers met drie compartimenten voor vriezen en/of koelen.

“Begin 2023 hebben we een DAF XF gekocht, met name vanwege de korte levertijd”, vertelt Marco Mossel, wagenparkbeheerder van Van der Valk Exclusief. “Toen we eind 2023 twee andere trekkers moesten vervangen zijn we goed gaan nadenken wat we wilden. Uiteindelijk hebben we besloten om bij twee bedrijven offertes op te vragen. DAF kwam met de nieuwe XG het beste uit de bus. Daarnaast is DAF een mooi Nederlands merk. Dat is Van der Valk ook. Beide merken staan voor no nonsense en uitstekende kwaliteit. Daarnaast zijn deze trekkers van DAF erg zuinig en kostenefficiënt.”

One stop shop

Voor de bevoorrading van de in totaal 43 hotels zijn er 9 trucks in touw, waarvan nu dus drie van DAF. Vijf dagen per week rijden ze naar de Van der Valk Exclusief vestigingen vanaf het distributiecentrum van de eigen inkooporganisatie en groothandel in Voorschoten. Mossel: “We proberen voor onze hotels een “one stop shop” te zijn; een plek waar ze alle zaken kunnen kopen die een hedendaags hotel in haar dagelijkse bedrijfsvoering nodig heeft. In ons distributiecentrum hebben we ruim 8.500 palletplaatsen. We rijden met speciale trailers met daarin drie compartimenten die onafhankelijk van elkaar kunnen vriezen en/of koelen.”

1,2 miljoen

De ervaringen bij Van der Valk Exclusief met de DAF XF en beide XG-trekkers zijn goed. “We werken sinds kort met elkaar, dus met DAF en dealer BLOM-DSW, en we zijn tot nu toe erg tevreden’, aldus Mossel. “De nieuwe DAF’s willen we tien jaar gebruiken en dan zullen ze rond de 1,2 miljoen kilometer afleggen. Ze moeten het dus best even volhouden. In het keuzetraject is de prijs natuurlijk een belangrijke factor, maar we kijken ook naar zaken als veiligheidsopties en het comfort voor onze chauffeurs. Zij spenderen flink wat tijd achter het stuur, dan moet je wel een goede werkplek hebben. We hebben daarom goed aangeklede DAF’s gekocht, met zaken als een lederen interieur en een koelkast. Daarnaast zijn de cabines uitgerust met zwaailichten en extra verlichting zodat we op de parkeerterreinen bij onze hotels goed zichtbaar zijn.”

Ook interessant: Innovatieve nieuwe trailer voor Bredenoord

Van der Valk Exclusief heeft vorig jaar in Eindhoven een nieuw hotel geopend. “Leuke bijkomstigheid wel dat we in de stad zitten waar de DAF’s worden gebouwd. We mogen regelmatig mensen van dit bedrijf bij ons als gast verwelkomen, onder wie ook medewerkers van PACCAR, het Amerikaanse moederconcern waarvan DAF Trucks deel uitmaakt.”

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie