Sluyter Logistics
| 16:40 | Arjan Olsthoorn

Renault levert E-Tech T aan Sluyter Logistics

Renault Trucks heeft in mei de eerste E-Tech T aan Sluyter Logistics geleverd. Sluyter Logistics was al de eerste afnemer die in 2020 een elektrische truck in gebruik nam. Dit was nummer 8 van de serie wagens die Renault Trucks heeft geleverd.

De Renault Trucks E-Tech T is een van de eerste zwaardere elektrische trucks die in Nederland voor een klant op de weg rijdt. Renault Trucks heeft meer dan tien jaar ervaring in elektrische mobiliteit en heeft daarmee een voorsprong op het gebied van de ontwikkeling en productie van elektrische trucks. Met al 20 miljoen elektrische kilometers in de benen, is Renault Trucks volop in productie van deze innovatieve voertuigen. Vorig jaar markeerde de start van de serieproductie van de E-Tech T met nu dus de eerste levering.

Sluyter Logistics en duurzaamheid

Als speler in de logistieke sector is Sluyter vastbesloten om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Zo bouwen ze momenteel een nieuwbouwlocatie van 20.000m2 waar het hele dak wordt voorzien van zonnepanelen, om zo de E-Trucks op te laden.

Lees ook: Eerste Renault in de vloot van De Jong Transport

Het transportbedrijf ziet de logistieke wereld veranderen. Er komen zero emissie zones in Nederland en ook hun klanten zullen binnen afzienbare tijd gaan verlangen dat zij volledig CO2 neutraal transport mogelijk kunnen maken. Elektrificatie speelt daarin een grote rol spelen en daarbij hebben ze veel aan het partnership met Renault Trucks Nederland. Renault Trucks helpt met het maken van route simulaties en analyses om te bepalen of het werkbaar is. Op locatie wordt er daarnaast gekeken of het mogelijk is om de auto op te laden.

Inbegrepen services

De samenwerking met Sluyter Logistics is meer dan alleen het leveren van een nieuwe truck. We adviseren en ontzorgen ook. Wij zorgen ervoor dat alle chauffeurs een goede instructie hebben gehad, getraind zijn om met de truck te rijden en we leggen uit hoe de laadinfrastructuur werkt, om zo een naadloze overgang naar elektrische mobiliteit te garanderen. Chauffeur Rens was in ieder geval al buitengewoon verrast. Hij maakte zijn eerste kilometers in de E-Tech T, die hij stil en soepel noemt. ‘Bijna alsof je gereden wordt’ voegt hij daar nog aan toe.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie