DAF 90th Anniversary
| 08:02 | Rik Werner

[Video] Speciale XF 4×2 trekker zet 90ste verjaardag DAF luister bij

DAF brengt een gelimiteerde 90th Anniversary Edition van de XF op de markt. Met het model herdenkt de Eindhovense truckfabrikant dat Hub van Doorne 90 jaar geleden de basis legde van DAF. De oplage is zeer beperkt: er rollen slechts 250 stuks van de band, allemaal 4×2 trekkers.

De jubileumeditie kenmerkt zich door een extra luxueuze uitrusting, een opvallende striping en afwijkende design-elementen. DAF levert de vrachtwagen uitsluitend met de ruime Super Space Cab en de 530 pk tellende MX-13-motor. Alle 250 Anniversary Editions krijgen een nummer, dat terugkomt in de decoratieve afwerking in de cabine, maar ook in het verlichte DAF-logopaneel, te zien wanneer de deur wordt geopend.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Historisch

De gelimiteerde uitgave van DAF’s ‘International Truck of the Year 2018’ is verkrijgbaar in drie metallic kleuren: Anniversary Black, Rouge Flamme en Jamaica Blue. De strips in de grille zijn in blauw of rood uitgevoerd. Op de voorzijde van de truck is het historische DAF-logo aangebracht. Dat logo met ‘het geveerde wiel’ prijkt ook op de zijkanten en op de achterkant van de cabine.

Uitrusting

De 90th Anniversary Edition van de DAF New XF is luxueus uitgerust, met onder andere een lucht-geveerde Super Space Cab en spiegels en wielkasten die in cabinekleur zijn uitgevoerd. Verder zijn LED-koplampen, Skylights, mistlampen en bochtverlichting standaard, evenals een dakspoiler, zijfenders en side-skirts. Alcoa aluminium wielen behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Op het dak zijn luchthoorns aangebracht.

Interieur

Het interieur, in Exclusive-uitvoering, wordt verrijkt met onder meer het historische DAF-logo dat in reliëf is aangebracht in de hoofdsteunen van de beide stoelen. Het klassieke logo wordt bovendien toegepast op de decoratiepanelen in de deuren en het dashboard, op het Driver Information Panel en op het high-end radio-navigatiesysteem.
Verder is het cabine-interieur compleet met lederen en lucht-geveerde stoelen, lederen armleuningen en deurpanelen en een lederen afwerking van het stuurwiel. Ook Climate Control, een stand-airco op het dak, TruckPhone, een magnetron, DAF’s gerenommeerde koelkast onder het onderste bed en Night Lock zijn standaard.

Cadeauset

Elke 90th Anniversary Edition wordt geleverd met een genummerde set exclusieve artikelen. Deze bevat een lederen reistas, een jas, een DAF Waterman-pen in een lederen box, een lederen creditcardhouder/portemonnee en een schets van de 90th Anniversary Edition, gesigneerd door DAF’s hoofddesigner Bart van Lotringen. ,,Bij het ontwikkelen van zijn trucks, besteedden Hub en Wim van Doorne al volle aandacht aan technologie, functionaliteit en chauffeurscomfort”, aldus Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks. ,,De bijzondere 90th Anniversary Edition brengt daarmee een ode aan de grondleggers van dit bedrijf.”

Lees ook: Moederbedrijf DAF kan terugzien op meer dan uitstekend 2017.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie