PACCAR DAF
| 14:17 | Rik Werner

Moederbedrijf DAF kan terugzien op meer dan uitstekend 2017

Het Amerikaanse moederbedrijf van DAF Trucks, Paccar, heeft opnieuw een uitstekend jaar achter de rug. De firma boekte een nettowinst van 1,7 miljard dollar, inclusief een eenmalig voordeel uit de gewijzigde Amerikaanse belastingwetgeving van ruim 173 miljoen dollar.
Dat heeft Paccar vandaag bekend gemaakt. De Amerikaanse truckgigant noteerde in 2017 voor het 79ste jaar op rij een nettowinst. Paccar profiteerde vooral van de aantrekkende truckmarkt in Europa. In 2016 kwam de winst nog uit op dik een half miljard dollar, inclusief een grote last vanwege een schikking met de Europese Commissie in verband met kartelvorming.

Groei

De opbrengsten kwamen in 2017 uit op bijna 19,5 miljard dollar, dat is omgerekend bijna 16 miljard euro. ,,De Europese economie laat de laatste vier jaren een constante groei zien. Dat zorgt voor sterke transportactiviteiten en dito vraag naar trucks”, aldus Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks. Paccar rekent op verdere groei in 2018. DAF was het afgelopen jaar in Nederland andermaal fier marktleider, in een licht dalende markt.

Lees ook: DAF Trucks verhoogt productie vrachtwagens opnieuw. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie