DAF marktleider in 2017
| 13:21 | Rik Werner

DAF in 2017 fier marktleider in licht teruglopende markt

De verkopen van nieuwe trucks zijn in 2017 met 4,5 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de branche-organisaties Bovag, RAI Vereniging en databureau RDC. DAF bleef afgelopen jaar evenwel ruimschoots marktleider.

Het afgelopen jaar zijn in totaal 15.529 nieuwe vrachtwagen op kenteken gezet. Dat waren er in 2016 nog 16.190. De Bovag stelt dat het sentiment bij truckdealers ondanks de lichte teruggang toch positief is. ,,Veel truckdealers zijn het nieuwe jaar ingegaan met een goed gevulde orderportefeuille. De nodige merken waren in november 2017 al uitverkocht. Dat verklaart de lichte daling. We verwachten ook in 2018 een stabiele markt.’’

Nieuwe reeks

DAF verkocht het afgelopen jaar 4.318 nieuwe trucks en is met een marktaandeel van 27,8 procent in de nieuwverkopen onbetwist koploper. De Eindhovense producent profiteerde met name in de tweede helft van het jaar ongetwijfeld van de lancering van de grondig herziene CF en XF-reeks, inmiddels uitgeroepen tot Truck of the Year. Volvo volgt met 2.829 trucks op eerbiedige afstand. Mercedes-Benz neemt met 2.619 verkochte trucks de derde positie in de verkoopranglijst over 2017 in.

Lees ook: November blijkt goede maand voor verkopen nieuwe trucks.

Vakjury verkiest DAF’s CF en XF tot International Truck of the Year.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie