DAF New CF XF
| 07:59 | Rik Werner

Vakjury verkiest DAF’s CF en XF tot International Truck of the Year

De ingrijpend vernieuwde DAF’s CF en XF zijn verkozen tot International Truck of the Year 2018. Dat is tijdens Solutrans in Lyon bekend gemaakt.

Een onafhankelijke jury van toonaangevende transportjournalisten uit 23 Europese landen kwam tot de slotsom dat de ‘New CF en New XF’ de meest innovatieve trucks van het afgelopen jaar zijn. Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks, mocht in Lyon de onderscheiding in ontvangst nemen uit handen van juryvoorzitter Gianenrico Griffini.

Nieuwe norm

,,Met de New CF en XF heeft DAF een serie zware en middelzware voertuigen geïntroduceerd, die een nieuwe norm zetten op het gebied van de efficiency van de aandrijflijn en totale prestaties’’, aldus Griffini. DAF-topman Feight reageerde verheugd op de toekenning. ,,Het is een prachtige erkenning voor alle klanten die al voor de New CF en XF gekozen hebben. Of nog gaan doen.’’

Gewichtsbesparing

DAF heeft met aerodynamische aanpassingen, technische verfijningen en een gewichtsbesparing van 300 kilo het brandstofverbruik verlaagd. De CO2-uitstoot is volgens de Eindhovense fabrikant met 7 procent afgenomen.

Lees ook: DAF maakt CF en XF nog efficiënter. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie