| 08:32 | Rik Werner

Verontruste chauffeurs manen Brussel tot haast bij aanpak Calais

Facebook-groep Chauffeursnieuws wil dat de Europese Unie vaart maakt met de aanpak van de migrantenproblematiek in Calais. Om de druk op Brussel op te voeren is de online petitie van afgelopen zomer weer opengesteld, nu onder de naam Petitie Calais 2.0.

Afgelopen week kwam het tot ernstige ongeregeldheden en vechtpartijen tussen migrantengroepen in de Franse havenstad, waarbij verschillende gewonden vielen. De afgelopen weken zijn er bovendien op truckparkings in België verschillende incidenten geweest. Chauffeurs hebben al jaren last van illegale migranten, die via Calais naar Groot-Brittannië willen reizen.

Vertraging voorkomen

,,De petitie is afgelopen zomer door bijna 8.000 mensen ondertekend en werd eind augustus ontvangst genomen door de Europarlementariërs Dennis de Jong, Agnes Jongerius en Peter van Dalen. Zij hebben op hun beurt de petitie weer aangeboden aan Europees commissaris Violeta Bulc die verantwoordelijk is voor de portefeuille transport en mobiliteit in de EU’’, aldus een woordvoerder van Chauffeursnieuws. ,,Na 18 jaar lang van verschuiven van het migrantenprobleem dat de veiligheid van chauffeurs ernstig in gevaar brengt willen wij voorkomen dat er nog meer vertraging ontstaat om het probleem aan te pakken.’’

De heropende petitie kan hier worden getekend. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie