led verstraler
| 15:33 | Arjan Olsthoorn

Hella brengt nieuwe full led verstraler op de markt

Verhogen van de verkeersveiligheid en overzicht houden in elke rijsituatie – de eisen aan voertuigverlichting in bedrijfsvoertuigen zijn hoog. Daarnaast wordt de individuele uitstraling van voertuigen steeds belangrijker. In dit kader brengt Hella nu een nieuwe full led verstraler op de markt.

De nieuwe Jumbo LED verstraler combineert functie en design in één product. Het hoogtepunt is het opvallende LED-positielicht, dat zich presenteert in de vorm van een vriendelijke glimlach. Ingeschakeld presenteert de lichtsignatuur met de hoge herkenningswaarde zowel overdag als ’s nachts een karakteristiek lichtdesign. Dit wordt gecreëerd door de EdgeLight-technologie die Hella vanuit de automotive sector heeft overgedragen. De lichtsignatuur en de opvallende designafwerking in het bovenste deel van de full-led verstraler zijn geïnspireerd op het ontwerp van de ronde led verstraler Luminator, die Hella in 2019 op de markt bracht.

De Jumbo LED is verkrijgbaar in twee montagevarianten, zowel voor staande als hangende montage. Een ander voordeel van de LED-varianten is de lichtkleur, die lijkt op daglicht en bijdraagt aan het rijden zonder vermoeidheid. Bovendien maakt het grootlichtsignaal het gebruik van een opvallende knipperlichtfunctie mogelijk. Daarnaast heeft de Jumbo LED een slagvaste, lichtgewicht kunststof behuizing van thermoplastisch materiaal en biedt hij ook een hoge energie-efficiëntie met een laag stroomverbruik.

De Jumbo LED is getest volgens de nieuwe ECE-voorschriften (ECE R149 grootlicht, ECE R148 positielicht, ECE R10 EMC). De verstraler wordt geleverd in de verlichtingsvariant ECE Ref. 25 en is ideaal voor montage op een dakbeugel. Dankzij de multivoltage functie is de Jumbo LED geschikt voor 12 en 24 volt spanning.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie