| 11:44 | Robert Servaas

Iveco S-Way voor Wind Transport BV

Wind Transport BV uit Mussel doet vooral transporten van en naar Denemarken en Zuid-Zweden. Voor dat werk koos het bedrijf voor een nieuwe Iveco S-Way met 490 pk. De trekker werd geheel in ‘Wind style’ afgeleverd.

Wind Transport BV heeft een vloot van ruim 20 trekkende eenheden die worden ingezet voor het transport met walkingfloors en schuifzeilopleggers. Het merk Iveco is nieuw in de vloot. Jaap Wind en zijn zus Joke hebben de leiding binnen het bedrijf. ,,Eén van onze charters ging na een demo-rit over op een nieuwe Iveco S-Way en daarmee was onze interesse voor deze truck gewekt. We vonden het meteen een mooie auto en onze charter is er bijzonder tevreden over.’’ Er werd contact gezocht met IVECO dealer Cornelis Bedrijfsauto’s, en dat leidde tot de aanschaf van een S-Way.

De truck werd geheel in ‘Wind style’ opgebouwd, met een fraaie combikist met daarin de hydrauliek installatie voor de walkingfloor opleggers. Donk Carrosserie in Emmen verzorgde de opbouw van de kist en de hydrauliek, net als de dichte zijskirt aan de rechterkant met daarin een opstaptrede.

In de blauw metallic Wind kleuren ziet de trekker er goed uit. Met de in kleur meegespoten zonneklep met daarboven de stoere lichtbak met extra verlichting en de in twee kleuren gespoten voorbumper staat er een bijzondere trekker. Op de hoeken van de cabine werden windkappen geplaatst die met de vorm van de cabine meelopen.

Ook aan het interieur werd aandacht besteed. Zo is er een magnetron, een zware omvormer, een koelkast en een draaibare bijrijdersstoel. Verder is er gekozen voor een leder pakket en voor de originele audio- en navigatie-unit. Bij Cornelis Bedrijfsauto’s in Hoogeveen werd de stuurverstelling verbeterd, waardoor iedereen nu de ideale zitpositie kan instellen.

Hoewel Wind Transport normaal gesproken op Scandinavië rijdt, ging de eerste rit naar Roemenië. Het bedrijf rijdt ieder jaar naar dat land met hulpgoederen en Jaap Wind zag dat als een mooie test voor de nieuwe truck. ,,We hebben die rit met twee man gedaan. Eerst naar centraal Roemenië, en vervolgens naar Denemarken. Een rit van ruim 5000 kilometer, dan leer je een auto kennen. Ik ben dik tevreden over de truck. De cabine is comfortabel en de 490 pk sterke Cursor 13 motor trekt erg goed. Opvallend vond ik de werking van de motorrem. Daar heb je echt geen retarder voor nodig. Verder ziet ook het brandstofverbruik er goed uit, zeker voor een eerste rit.’’

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie