Stichting Kinderen in Nood
| 08:40 | Arjan Olsthoorn

Macks met een missie voor Stichting Kinderen in Nood

Je herinnert het vast nog wel: vorig jaar schreven we over een rit met twee Macks op een missie naar Hongarije. De man achter dat transport is Tjeerd van Rijn (34). Met zijn onderneming, Autobedrijf T. van Rijn, is hij al jaren sponsor van de stichting. Dit jaar gaan er niet twee, maar drie Macks naar Hongarije!

Wat Tjeerd aantrof in Hongarije, raakte hem. “Het is ongelofelijk wat je ziet. Je denkt dat er geen armoede is, maar dan zie je al die mensen in slechte omstandigheden. Ook kinderen die zichtbaar hulp nodig hebben. Ik heb zelf kinderen, dus het deed me echt wel wat. Eén ding zal ik niet snel vergeten en dat is de dankbaarheid en gastvrijheid van die mensen. Echt geweldig. Ik heb toen gezegd: volgend jaar ga ik weer.”

Op 17 september 2020 vertrekt wederom een transport met hulpgoederen naar Hongarije. Zoals gezegd dit jaar niet met twee, maar met drie oude Macks. De afgelopen weken is er hard gewerkt om de oude Amerikanen en de opleggers klaar te maken voor de reis. Bij het schrijven van dit bericht zijn er al twee opleggers geladen bij Stichting Kinderen in Nood te Bussum. Bij hulpgoederen kan je denken aan allerlei zaken, zoals: kleding, fietsen, huisraad, medische goederen en nog veel meer…

Stichting Kinderen in Nood

Momenteel zijn er al twee opleggers geladen bij Stichting Kinderen in Nood te Bussum.

Macks

Het blijft natuurlijk bijzonder om dit soort transporten te doen. Niet alleen vanwege het goede doel, maar zeker ook omdat ze in dit geval met bijzondere trucks worden uitgevoerd. Een van de chauffeurs Paul Wallenburg vertelt: “Het gaat om drie Macks die belangeloos ter beschikking worden gesteld door Autobedrijf T. van Rijn en Huyg b.v. De twee Macks van vorig jaar, de Superliner en de witte Ultraliner uit 1989 zijn beiden voorzien van 6 cilinder lijnmotoren. Dit jaar komt er een blauwe Mack Ultraliner bij, dit is een tandemasser met 8 cilindermotor uit 1992.”

Deze Mack is onlangs aangekocht door Kees van Doorn van Huyg b.v. “Hij wilde ook graag meedoen aan het hulptransport en kocht er ook speciaal een oplegger bij die werd ook voorzien met reclame van de sponsoren die deze rit mogelijk maken,” vertelt Paul.

Stichting Kinderen in Nood viert in september haar dertigjarig bestaan. Paul: “Hoe mooi is het om dat gegeven op deze manier te kunnen vieren!” Op woensdagavond 16 september is er een uitzwaai-feest bij het gemeentehuis van Bussum. Hier kan iedereen de trucks bekijken en de chauffeurs een goede reis wensen.

Voor meer informatie en donateur worden neem je een kijkje op de website www.kindereninnood.nl.

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie