Volvo-rijdagen een succes
| 12:11 | Korneel Luth

Volvo-rijdagen een succes

Een aantal chauffeurs heeft afgelopen weekend mogen proeven aan de Volvo FH16 750 en FH 460 Dual Clutch.

De eerste twee Volvo-rijdagen van een serie van vier zijn een feit en blijken een goede zet. Er is volop enthousiasme over de nieuwe FH, de Dual Clutch, het enorme vermogen van 750 pk en de 3550 Nm koppel van de FH16 en het Volvo Dynamic Steering.

FH Dual Clutch

Christian Kok (24) meldde zich vrijdag op het afgesproken tijdstip bij de Lichtmis om de FH Dual Clutch te proberen. Zelf rijdt Christian op een DAF bij Distrivers zo vertelt hij. Maar dit is andere koek: “Mijn vader heeft een Golf met DSG en de FH Dual Clutch is gewoon vergelijkbaar: super! Ik had niet eens door dat de auto al aan het schakelen was. De auto trekt in één vloeiende lijn door, te gek!”

DAF XF mooiste Euro 6-ontwerp
Christian Kok heeft geen klagen over zijn eigen DAF, maar dit was andere koek.

Ook de FH16 met 750 pk kon de chauffeurs bekoren: Joop Hunneman (58) weet amper wat hem overkomt als hij het gaspedaal intrapt op de oprit van de A28: “Dit is niet normaal. Wat trekt dit! Zijn we leeg?”

Achter de FH16 hangt echter onze eigen Truckstar-trailer, die geladen is met blokken beton waarmee truck en trailer bij elkaar veertig ton op de weg zetten. Ook de FH460 met Dual Clutch is met 38 ton lekker aan het gewicht. Toch komt de truck zichtbaar goed mee met personenwagens als het stoplicht op groen springt. 

FH16 750 met Dynamic Steering

Verder was het Volvo Dynamic Steering op de FH16 een sensatie. “Fijn dat lichte sturen”, zegt Christian. “Bijvoorbeeld bij het oprijden van een rotonde; je kunt met weinig moeite heel precies die rotonde rond sturen.”

“En het ontlast de schouders”, zegt Joop, die eveneens geniet van het lichte sturen. Maar vooral van de 750 pk. “Zeg nou zelf, hoeveel mensen gebeurt het nou dat ze met 750 pk rijden?”

DAF 105 XF Super SpaceCab van Jan C. Swijnenburg
Joop Hunneman is Volvo-liefhebber; hij reed jarenlang met een F10 en met andere Volvo’s.

Volvo-rijdagen een succes
Joops dag kan met al die power en souplesse niet meer stuk!

Vier rijdagen

Dit keer zijn er in totaal vier rijdagen ingepland, waarvan de eerste twee afgelopen vrijdag en zaterdag bij de Lichtmis waren aan de A28. Voor komend weekend staan nog twee rijdagen gepland vanuit wegrestaurant Kanters onderaan de Moerdijk. De aanmelding voor deze rijdagen is reeds gesloten.

Volvo heeft vaker in samenwerking met Truckstar chauffeurs de kans gegeven om met zware Volvo’s te rijden. Zo waren we eerder dit jaar in Duitsland om met vier Truckstar-lezers de nieuwe FMX aan de tand te voelen, organiseerde Volvo zelf een Ladies Day voor de nieuwe FH en reden Truckstar-lezers eerder met het classic-model van de FH16 750 en de FH16 700.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie