Brummer
| 09:46 | Arjan Olsthoorn

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Met de overname van Brummer, de partner in het European Food Network voor het transport van geconditioneerde levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en aangrenzende landen, versterkt Dachser zijn netwerk voor het vervoer en de opslag van levensmiddelen in Europa.

Dachser verwerft Brummer Logistik GmbH in Duitsland en Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG in Oostenrijk, inclusief hun volledige operaties. De aankoopprijs blijft vertrouwelijk, en goedkeuring van mededingingsautoriteiten is nog vereist.

In 2023 behaalden de familiebedrijven een omzet van circa 128 miljoen euro, waarmee ze een vooraanstaande positie innemen in voedsellogistiek in Centraal-Europa. De eigenaren Hans Brummer en Simone Brummer-Leebmann richten zich nu op vastgoedbeheer, vooral in logistiek. Ondersteund door dochter Valerie, richten ze zich op onroerend goed. Brummer Logistik GmbH, opgericht in 1977 in Neuburg am Inn, en Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG, gestart in 2021 in St. Marienkirchen, Oostenrijk, spelen een cruciale rol in de strategische goederenstroom vanuit heel Europa. Met ongeveer 950 medewerkers in Zuid-Duitsland en Oostenrijk optimaliseert het bedrijf transportcapaciteit en verkort het doorlooptijden.

Positie versterken

“Met Brummer nemen we een bedrijf over dat een uitstekende reputatie heeft als kwaliteitsleider. Bovendien zijn we verheugd om ons eigen food logistiek netwerk in Centraal Europa uit te breiden. Samen met onze recente overnames van Müller Fresh Food Logistics in Nederland en Frigoscandia in Noord-Europa, versterken we onze positie als een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van voedsellogistiek in Europa”, zegt Burkhard Eling, CEO van Dachser.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie