Vijf nieuwe DAF XF 460's voor Visbeen
| 16:54 | Korneel Luth

Vijf nieuwe DAF XF 460’s voor Visbeen

Visbeen Transport uit Nieuwe Tonge heeft vijf nieuwe DAF XF 460 Super Space Cab-trekkers in gebruik genomen.

Voor Visbeen was de keuze voor DAF voor de hand liggend: “We zijn van oudsher een DAF-bolwerk”, zegt directeur Adrie Visbeen. “Zo’n zeventig procent van de meer dan honderd trekkers zijn van DAF.” 

“De betrouwbaarheid is in hoge mate bepalend voor de keuze. Ook de ruime, gebruiksvriendelijke cabine telt mee. Veel chauffeurs in het bedrijf zijn daar erg tevreden over. Wij vinden het belangrijk dat onze mensen rijden in een auto die bevalt”, aldus Visbeen, die ook opmerkt dat veel van zijn charters met DAF rijden.

Vijf nieuwe DAF XF 460's voor Visbeen
De nieuwe DAF’s zijn inmiddels vol in touw en later dit jaar worden meer trekkers in de vloot vervangen. 

Geconditioneerd vervoer

Visbeen is gespecialiseerd in geconditioneerd transport. Het bedrijf legt zich toe op groupage en complete ladingen met een sterke focus op multimodaal. In deze aanpak gaat het om het combineren van transport over de weg, het water en per spoor.

Visbeen: “Zo garanderen we efficiënt vervoer van temperatuurgevoelige producten. Het verlaagt de CO2-uitstoot, ontlast het wegennet en verhoogt de flexibiliteit van het transport. Kortom, deze transportoplossingen hebben toekomst.”

Huckepack trailers

Voor dat multimodale transport heeft Visbeen bijvoorbeeld Huckepack P400 reefer trailers, met een inwendige hoogte van 2,70 meter en breedte van 2,50 meter. Ze passen op trein en boot en hebben toch een grote laadcapaciteit. De afmetingen corresponderen met die van standaardtrailers op de Europese wegen. Verder hebben alle trailers eigen communicatie.

Daily Fresh en CF LZV’s

Visbeen heeft de afgelopen jaren de logistieke activiteiten op slimme wijze uitgebreid. Samen met andere logistieke dienstverleners is eind jaren negentig DailyFresh Logistics gestart voor dagelijks vervoer van groente en fruit naar de Brits-Ierse markt.

In 2011 gaf een groot aardappelproductenbedrijf Visbeen de opdracht om een fabriek in Friesland te koppelen aan een volledig geautomatiseerd centraal magazijn in Brabant met speciale lichtgewicht LZV‘s. “Hiervoor werden vier DAF’s CF 85 FAN ingezet. Ze rijden ieder 350.000 km per jaar in Nederland. Door dit project is in 2012 een samenwerking ontstaan dat een ‘Control Tower’ is opgezet voor vriesdistributie door heel Europa. Onder regie en controle van Visbeen worden meer dan 25 landen wekelijks bediend via multimodale geconditioneerde diensten.”

Lees ook:

Zo ziet de Visbeen Euro 6 XF eruit

Hechtere samenwerking transporteurs

 

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie