Friedi Slegers
| 09:57 | Arjan Olsthoorn

Scania L80 cadeau voor 91-jarige Friedi Slegers

De familie van de 91-jarige Friedi Slegers bedacht wel een heel gaaf cadeau voor de oud-eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf. Er werd een Scania L80 uit 1972 gerestaureerd en in de huisstijl van weleer gespoten.

De truck is een replica van één van de eerste vrachtwagens die de oud-transportondernemer kocht in de jaren 70. “Het is een hommage aan aan mijn opa”, vertelt kleinzoon Teun Slegers. De 91-jarige zou eigenlijk op zijn 90ste verjaardag verrast worden met een groot feest, maar helaas kwam rond die periode zijn vrouw Tonny te overlijden. Teun: “Mede daardoor hebben we hem nu extra verrast op zijn 91ste verjaardag.”

 

Friedi startte het bedrijf in 1959 en was vooral actief in het veetransport. “Oma Tonny was zijn steun en toeverlaat, ook in die beginperiode hielp ze opa met alles,” vertelt Teun. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een echt familiebedrijf, zo werken Teuns ouders, zus en tante binnen het bedrijf.

Toegeslagen

“Mijn vader Twan en ik hadden al lange tijd het idee om een oldtimer te kopen. Op een vrijdagavond in mei zag mijn vader dat er een naar zijn wensen te koop stond. De volgende dag hebben we toegeslagen en de oude Scania gekocht.” Nadat de oldtimer werd gerestaureerd is hij in het kenmerkende rood gespoten. Rood was destijds de huisstijl van het transportbedrijf. Op de deuren zijn de authentieke naamblokken teruggebracht. “Met de hand geschilderd. Net als vroeger,” aldus Teun.

Scania L80

Zoon Twan en kleinzoon Teun wilden hem per se klaarhebben voor de verjaardag van opa en om dat te bewerkstelligen moest alles in het geheim gebeuren. Zo werd de truck gereedgemaakt bij Van Boxmeer in Schijndel.

Friedi heeft tot zijn 87ste nog als vrachtwagenchauffeur gewerkt. “Rijden vindt hij het leukste.” Nu bezoekt hij nog dagelijks de zaak in Helmond en helpt hij waar het kan. Teun: “Opa doet allerhande klusjes zoals het stickeren van pallets voor het warehouse, banden van onze trucks met de hamer controleren op lekkages en het terrein vegen.”

De Scania L80 krijgt een mooie plek op het bedrijfsterrein van Friedi Slegers Transport in Helmond en wordt ingezet voor een leuke oldtimerrit en andere doeleinden. “En we gaan natuurlijk zo nu en dan met opa een rondje rijden,” besluit Teun.

 


Bekijk de video waarin de 91-jarige wordt verrast met een replica van een van zijn eerste trucks.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie