Staad
| 10:02 | Arjan Olsthoorn

Staad zet Volvo FH 540 zwaartransporttrekker in

Met de recente aanschaf van een gebruikte zwaardere truck zet Staad een stap voorwaarts voor het transport van zware machines. Als importeur van Develon grondverzetmachines (voorheen Doosan) heeft het bedrijf sinds de oprichting in 2013 een prominente positie verworven in de import en verkoop van deze machines.

Onder het merk Electric, levert Staad ook innovatieve elektrische machines die bij Staad zelf worden omgebouwd naar volledig emissieloos. Reden voor de investering in de prachtige ‘nieuwe’ truck is de energietransitie en het zwaarder worden van de elektrische machines.

Naar wens van de chauffeur

Nadat de Volvo FH 540 was aangekocht, onderging deze direct een complete metamorfose. Het voertuig werd volledig opnieuw gespoten, inclusief het chassis, in de Staad kleurstelling. De opbouw van de wagen werd uitgevoerd volgens de wensen van chauffeur en demonstrateur Frank Verbij, en werd verzorgd door de eigen monteur Jelle. Daarnaast werd het interieur volledig getransformeerd door Truck it Yourself. Er was behoefte aan voldoende werkverlichting voor de vroege ochtenden op locatie en het manoeuvreren in het donker. De nauwe samenwerking met verlichtingsexpert Jurgen van TRALERT® resulteerde in een perfecte afstemming van het verlichtingsontwerp op de behoeften van Staad, met een totaalplan voor optimale verlichting in alle omstandigheden.

Lees ook: Eerste Volvo FH in nieuwe huisstijl voor Verkeersschool Blom

Zwaardere machines

De reden voor de nieuwe vrachtwagen komt voort uit de toenemende omvang van de elektrische machines. Voorheen kon Staad 95% van de machines zelf transporteren, maar door de groeiende vraag naar elektrische machines was een zwaardere vrachtwagen en dieplader noodzakelijk. Hierdoor kan Staad voortaan alle elektrische machines zelf bij de klant op locatie afleveren en direct in bedrijf stellen. De meest verkochte elektrische machines, zoals de DX165W Electric en de DX355LC Electric, wegen aanzienlijk en vereisen een zwaardere transportcapaciteit. Met de nieuwe Volvo truck kan nu tot 50 ton worden geladen, wat hen in staat stelt om zelfs de grootste elektrische machines efficiënt te vervoeren.

Foto’s: Tralert

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie