Renault T in vloot Verduyn Group
| 13:55 | Korneel Luth

Renault T in vloot Verduyn Group

Verduyn Group uit Hoofddorp heeft een deel van haar wagenpark vervangen door zeven Renault Renault T-series.

Het gaat om twee Renault T 460 4×2 in VLG/ADR-uitvoering en vijf T-Drive trucks; de eerste Renaults in de vloot van Verduyn.

Arjo Verduyn, algemeen directeur: “De vijf T-Drive trucks – T430’s – worden ingezet voor het vervoer van containers vanuit Rotterdam en Antwerpen  binnen West-Europa.”

“Daarnaast hebben we twee Renault Trucks T 460 4×2 in VLG/ADR-uitvoering in gebruik genomen. Deze worden ingezet voor het bitumen-vervoer in de Benelux en Frankrijk. Wij hebben geïnvesteerd in ons wagenpark met oog op de milieueisen voor de Tweede Maasvlakte.”

Voor het eerst Renaults in de vloot

Verduyn legt uit waarom hij zijn keuze voor het T-Drive-concept gemaakt heeft: “Het is een compleet uitgeruste truck met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waarbij binnen het concept ook nog eens het onderhoudscontract en zaken als Optifleet vallen.”

“Voor het eerst in ons tachtigjarig bestaan hebben we Renault-trucks in het wagenpark. Gezien de eerste ervaringen een goede keuze”, aldus Verduyn.

Renault T in vloot Verduyn Group
Een bijzondere verschijning, de Renault Low T in  Verduyn-kleuren.

Fuel Eco-pakket

De trucks zijn uitgerust met het Fuel Eco-pakket. Dat behelst ondermeer een automatisch schakelende versnellingsbak, een stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst en een ontkoppelbare compressor. Ook hebben de trucks Optifleet.

Bitumentransport

De Verduyn Group transporteert bitumen, brandstof en broom vanuit raffinaderijen naar  asfaltinstallaties, oliemaatschappijen en wegenbouwers in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Engeland.

Het bedrijf heeft vestigingen in Hoofddorp in Nederland, Antwerpen in België, en Constanta in Roemenië. In de Benelux is het bedrijf marktleider in het bitumen-transport. Verduyn Group heeft een wagenpark van circa tachtig voertuigen. Momenteel staat het familiebedrijf onder leiding van de derde generatie. Het werd opgericht in 1934.

T-Drive

Met de introductie van de Drive-concepten biedt Renault Trucks Nederland all-in tarieven voor nieuwe trucks. Tobias van Lieshout, Manager Truck Sales: “Voordeel voor de klant is dat hij of zij een transparant en overzichtelijk aanbod krijgt.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie