24 DAF XF's voor Van Duijn
| 14:28 | Korneel Luth

24 DAF XF’s voor Van Duijn

DAF-dealer BLOM-DSW levert 24 DAF XF’s aan Transportbedrijf Van Duijn en Zonen B.V. uit De Lier.

Transportbedrijf Van Duijn en Zonen heeft onlangs negen trucks uit een bestelling van 24 nieuwe XF’s in gebruik genomen. Het zijn vier DAF XF Euro 6-bakwagens en vijf trekkers.

De order bestaat uit twintig XF460 FT 4×2-trekkers en vier XF460 FAR 6×2-bakwagens, allemaal met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor met 460 pk.

De DAF XF trekkers zijn uitgerust met de AS-Tronic 12-versnellingsbak, de vier bakwagens zijn voorzien van een handgeschakelde 12-versnellingsbak.

Super Space Cab

De chauffeurs van de nieuwe trucks krijgen een comfortabel onderkomen in de Super Space Cab.  De werkplek is bij alle DAF’s voorzien van een Super Air chauffeursstoel, een Xtra Comfort matras op het onderbed, een 42 liter koellade, standverwarming en automatische temperatuurregeling. De Driver Performance Assistant (DPA) ontbreekt evenmin. Dit systeem motiveert de chauffeur om nog zuiniger te rijden met zijn truck.

Veiligheidssystemen

De DAF trekkers zijn tevens uitgerust met een scala aan veiligheidsvoorzieningen, waaronder het Adaptive Cruise Control (ACC), Forward Collision Warning (FCW), Advanced Emergency Braking System (AEBS) en Predictive Cruise Control (PCC).

24 DAF XF's voor Van Duijn
Interessant genoeg hebben de motorwagens een handbak.

Transportbedrijf van Duijn en Zonen

Transportbedrijf Van Duijn is geen onbekende in de wereld van verse en diepvriesproducten.
Met 200 gemotiveerde medewerkers transporteert Van Duijn groenten en fruit, bloemen, vlees en vis naar de Benelux, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zwitserland.

Het wagenpark bestaat uit 145 eenheden en is uitgerust met de modernste koelinstallaties en registratiesystemen, die er voor zorgen dat de producten onder optimale condities in de koeltrailers worden vervoerd en afgeleverd.

“De samenwerking met DAF dealer BLOM-DSW is geweldig. Er is een uitstekende service en een goede prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast kan BLOM-DSW snel inspringen als het nodig is en staat optimale dienstverlening bij de dealer voorop”, aldus Transportbedrijf Van Duijn.

Van Duijn nam onlangs ook enkele zware Volvo FH’s in gebruik voor het vervoer naar Noorwegen.

Lees ook:

Volvo’s voor in de sneeuw

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie