Nieuwe truck voor Jostiband
| 12:21 | Boudewijn Bos

Nieuwe truck voor Jostiband

Leden van de Jostiband voelen zich trots wanneer ze zichzelf zien op een nieuw bestickerde trailer.

De instrumenten van de Jostiband moeten natuurlijk ook van a naar b vervoerd worden. Dit gebeurde al in een combinatie die naast dit vervoer gewoon actief is in de distributie. De trailer is opnieuw bestickerd en de bandleden konden donderdagavond even een kijkje nemen. Het AD keek met ze mee.

Trotse blikken

De vrachtwagen is opnieuw bestickerd, vanwege het 50-jarig jubileum dat dit jaar wordt gevierd. Daarbij is ook Guus Meeuwis aanwezig. In de pauze van de wekelijkse repetitie mogen de orkestleden de truck die buiten op het plein staat, bewonderen. Joost-Jeroen de Nie maakt zich niet zo druk als enkele van zijn muzikale collega’s. “Ik zie het allemaal vanzelf wel,” zegt hij. Eenmaal buiten heeft hij meer praatjes. “Gaaf,” roept hij uit als hij zichzelf op de achterkant van de wagen ziet staan. “Ja, dat maakt me wel trots.”

Het AD plaatste een video op de website, klik hier voor de video.

Percy Sijnhoek, één van de bandleden, kan bijna niet wachten en is dan ook als één van de eersten buiten. Hij slaat zijn hand voor zijn mond als hij zichzelf ziet. Toevallig staat hij ook zo geportretteerd op de vrachtwagen. “Wat mooi,” stamelt hij en veegt een traan uit zijn ogen. “Heel erg mooi dit,” herhaalt hij nog maar eens. Later zegt hij dat hij heel benieuwd is hoe zijn zus zal reageren als ze de wagen ziet rijden. “Dan wordt ze helemaal gek,” denkt hij.

Andere orkestleden klappen in hun handen of juichen. Het mag duidelijk zijn: de nieuwe opmaak is goedgekeurd. 

In de distributie

De vrachtwagen wordt gewoon gebruikt voor distributiewerk, als de Jostiband niet op pad hoeft voor een concert. Nielco van der Meer rijdt de instrumenten wel eens rond, maar kent ook collega’s die met de wagen doordeweeks op de bouw verschijnen. “Dan worden er nog wel eens grappen gemaakt. Het zijn mannen met een grote mond, maar ze hebben een klein hartje.”

Bron: AD.nl
Foto: de trotse bandleden voor de nieuw bestickerde trailer. (Peter Franken


Klik hier voor het nieuwsoverzicht


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie