Meer Duitse rijverboden op komst
| 13:29 | Truckstar Redactie

Meer Duitse rijverboden op komst

In Duitsland wordt momenteel nagedacht over meer rijverboden voor vrachtwagens.

Verkeersminister Peter Ramsauer wil de weg vrij maken voor vakantieverkeer. Zo zou er ook op Witte Donderdag (die vreemd genoeg in het Duits Gründonnerstag heet), een rijverbod moeten gelden, evenals op de vrijdag voor het Pinksterweekend.

Los van een enkele vakantieganger zit natuurlijk niemand te wachten op extra rijverboden. De Duitse branche-organisatie Bundesverband Wirtschaft Verkehr und Logistik zegt dat juist op Witte Donderdag en de vrijdag voor Pinksteren trucks ongehinderd moeten kunnen rijden. Er zijn in die periodes namelijk minder reguliere werkdagen; de bevoorrading van Duitsland moet al in minder tijd gedaan worden.

Ook voor Nederlandse chauffeurs en transportbedrijven zijn extra rijverboden een nare beperking.

De rijverboden in vakantietijd worden geregeld in de zogeheten ‘Ferienreiseverordnung’. Tot nu toe vallen daar alleen de zaterdagen in juli en augustus. Trucks zwaarder dan 7,5 ton mogen dan op een hele rits autobahnen en bundestraßen niet rijden tussen 07:00 en 20:00 uur.

Bron o.a: Verkehrsrundschau  –  Foto: Als het aan Peter Ramsauer ligt, wijkt het transport voor vakantiegangers.. (ANP)

1 Reactie
  1. We hebben een bootverbinding nodig van delfzijl naar scandinavie.Ik denk als je de mout rekend en datgene wat deze rijverboden kosten dat dat best uitkan.Dan kunnen veel trucks of alleen trailers in Nederland op de boot naar denemarken en van daaruit verder.Ben je een hele boel doorvoer in Duitsland kwijt.Iedereen blij.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie