Oostblokker negeert rood licht Velsertunnel
| 17:09 | Truckstar Redactie

Oostblokker negeert rood licht Velsertunnel

Een 28-jarige Oost-Europese chauffeur met een te hoge truck heeft op 21 februari het rode stoplicht voor de Velsertunnel genegeerd.

De truck was 4,09 meter hoog, waardoor het rode stoplicht ging branden toen de chauffeur rond 15:30 richting de ingang van de tunnel reed. De man trok zich echter niets aan van het stoplicht en besloot met gevaarlijk lage snelheid door de tunnel te rijden.

Aan de ketting
De politie werd gealarmeerd en agenten troffen de truck enkele minuten later aan op de Velsertraverse ten noorden van de tunnel. De chauffeur kreeg een boete van 1064 euro, die overigens inclusief het niet dragen van de gordel was. De truck is aan de ketting gelegd tot het boetebedrag overgemaakt is.

Wijkertunnel
Een kwartier eerder probeerde een andere chauffeur met een te hoge truck door de Wijkertunnel te rijden. Deze truck was maar liefst 4,32 meter hoog. De chauffeur kreeg een boete van 900 euro en ook deze truck werd aan de ketting gelegd. De chauffeur kon echter met een andere trekker de oplegger oppikken en zijn weg vervolgen.

Foto: Als je te hoog bent gaan hier – vlakvoor de zuidelijke ingang van de Velsertunnel – de stoplichten op rood.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie