| 14:05 | Truckstar Redactie

Truckstar 04/2014

Een Actros tussen de kassen, de eerste verlengde nieuwe FH, een Hollandse veerijder in Nieuw-Zeeland en lekker wat Scandinavië: een hartstikke mooie Truckstar nummer 4.

Daarnaast waren we in Zweden om het eindresultaat van de eerste verlenging van een nieuwe FH te fotograferen. Daar aan voorafgaand volgden wij het hele project op onze website. Klik hier om het opbouwproces in beeld te zien, en het resultaat!

Ook hebben we van drie verhalen een rijtje mooie, extra foto’s online staan.


Klassieke Citroën 350 NDP

Klassieke Citroën 350 NDP

Een vreemde eend, deze Citroën, en een zeldzame. Jan de Wit is eigenaar van de 350: “Citroën heeft tussen 1965 en 1972 in Nederland slechts zeven trucks van dit type in Nederland verkocht.” Toch staat deze Citroën symbool voor de eigenzinnige designs van het Franse merk.


Lekker blijven gaan!

Lekker blijven gaan!

Er zijn mensen die niet kunnen wachten tot ze met de VUT of met pensioen mogen. Maar er zijn ook chauffeurs die lekker door blijven werken. En dat is mooi. De Groninger Kommer Vroegindewey is er zo één; hij rijdt stug door op zijn 72e en doet nog steevast mee in de bietencampagne.


Hollandse Kiwi

Hollandse Kiwi

Wilfred Smees woont en werkt al twaalf jaar in Nieuw-Zeeland. Hij rijdt op een machtige acht-assige Scania vee-combi. “Maar je hebt in dit werk sometimes wel een challenge’’, vertrouwt hij ons toe. Genoeg pk’s heeft hij in elk geval, en nodig heeft ie ze ook, op de kronkelende Nieuw-Zeelandse binnenwegen.


Rood tussen het schroot

Rood tussen het schroot

Voor onze Fotojaarboek-chauffeur tuigen we naar Nieuw-Vennep, naar eigenrijder Michel Möhlen. Met zijn DAF XF105 rijdt Michel dagelijks grote hoeveelheden schroot. Via Lelystad, Amsterdam en Helmond rijden we ’n mooie dag bij elkaar. Het is wel een klein wonder dat de truck er zo mooi bijstaat in dit werk!


Trots op een kleintje

Trots op een kleintje

Sander Wareman rijdt op een MAN TGL en is daar supertrots op. Het truckje heeft de ruime XL-cabine, en die heeft Sander van binnen prachtig laten bekleden. Een uitstekende werkruimte dus. Gelukkig zijn de afmetingen van de hele truck binnen de perken gehouden.


Ruige natuur, dikke trucks

Ruige natuur, dikke trucks

In het noorden van de Atlantische Oceaan ligt een mysterieus en leeg eiland met ruige natuur: IJsland. Zware en stevige trucks nemen hier het wegvervoer voor hun rekening. Makkelijk rijden is het niet; wel onvoorstelbaar mooi.


Rechttoe rechtaan door Noorwegen

Rechttoe rechtaan door Noorwegen

Van de verwachte hoeveelheden sneeuw en andere winterse Noorse barheid maken we weinig mee terwijl we vijf dagen aan boord zitten van de zware Volvo FH van eigenrijder Luc Lugies. Toch staat dat een mooie rit door Zuid-Noorwegen niet in de weg!


Langs de weg naar het noorden

Langs de weg naar het noorden

Klinkende namen als Cloppenburg en Padborg doen bij veel chauffeurs het hart sneller staan. Wij reden naar Zweden en maakten een mooi verslag van Duitse Autohofen en Deense uitzichten en van vergane glorie en goeie gezelligheid.


Uniek verlengingsproject: Volvo XXL

Uniek verlengingsproject: Volvo XXL

De Zweed Andreas Hjorthejm wilde eigenlijk geen showtruck. Maar als je de eerste bent die een nieuwe Volvo FH laat verlengen – in Nederland – dan kun je de nodige aandacht verwachten, waaronder van Truckstar uit Nederland.


Actros tussen de kassen

Actros tussen de kassen

En tussen de Scania’s: de opvallende en mooie Mercedes Actrossen van T. Vreugdenhil uit De Lier. Jarenlang had het bedrijf alleen maar Scania’s op de dam staan maar nu staan daar een paar mooie sterren tussen en de chauffeurs zijn enthousiast.