Kögel komt met CNG trailer
| 11:17 | Truckstar Redactie

Kögel komt met CNG trailer

Opslagmodule zorgt voor toename actieradius met 500 tot 700 kilometer.

Veel truckmerken leveren op dit moment motoren die als brandstof CNG (Compressed Natural Gas of gewoon aardgas, op z’n Nederlands) gebruiken. Die brandstof is schoon en wordt daarom steeds meer ingezet. Een probleem is echter de actieradius. De opslag van CNG vergt meer ruimte dan de opslag van dieselolie, en dat maakt dat de meeste CNG-trucks een actieradius van slechts 300 tot 500 kilometer hebben.

Op die manier worden de inzetmogelijkheden beperkt; ook om dat het netwerk van tankstations dat CNG aanbiedt, nog ontoereikend is. Trailerbouwer Kögel introduceert daarom een nieuwe trailer met extra opslagtanks voor CNG. Zo wordt de actieradius volgens Kögel vergroot naar over de 1000 kilometer. Dat biedt kansen op CNG trucks ook op de langere afstand in te zetten. 

De tanks zijn gemonteerd op de plek waar normaal een palletbak gemonteerd wordt en op Kögel heeft zich ook aan dat formaat gehouden. De tanks zorgen voor een extra gewicht van ruim 500 kilogram, maar dat is volgens Kögel nog altijd minder dan de 800 kilogram die een gevulde palletbak op de weegschaal legt. 

Meer informatie op de website van Kögel.  

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie