Windpower banden bij Agriband
| 10:42 | Truckstar Redactie

Windpower banden bij Agriband

Agriband B.V. uit Veenendaal is sinds kort officieel importeur van het Chinese bandenmerk Windpower.

Windpower wordt gemaakt bij de op vier na grootste bandenfabrikant in China; Aeolus. De banden kenmerken zich volgens Agriband door een goede prijs/kwaliteitsverhouding en een lange levensduur. Daarnaast beschikken de banden over het ‘Green-Tyre’ label, wat staat voor duurzaamheid.  

Met Windpower biedt Agriband in het vrachtwagensegment meer dan 70 verschillende profielen en afmetingen. Daarbij gaat het vooral om banden voor het stads- en streekvervoer  en voor regionaal vervoer en werk op bouwplaatsen. Op dit moment is Windpower druk bezig met de laatste testwerkzaamheden voor een nieuwe serie banden voor lange afstandstransporten. Deze banden zijn naar verwachting eind 2012 leverbaar.  

In Duitsland timmert het merk al langer aan de weg. Daar is het merk reeds tien jaar verkrijgbaar en Agriband meldt dat het daar inmiddels een uitstekende reputatie heeft weten op te bouwen.

Het bandenmerk kende volgens de importeur in 2011 een groei van 50% op de Europese markt, en kan daarmee succesvol genoemd worden.

Op de vakbeurs ‘Reifen 2012’, zoals die begin juni in Essen, Duitsland is gehouden, is door Windpower de nieuwe R36-bandenserie voor het streekvervoer geïntroduceerd. Deze serie bestaat uit het profiel WSR36 voor de stuuras en WDR36 voor de aandrijfas. Daarnaast zijn de nieuwe WTR69-trailerbanden en WDC52 banden, speciaal bedoeld voor gebruik op bouwvoertuigen voorgesteld. 

Duurzaam karkas
Agriband meldt verder dat de banden van dusdanig hoge kwaliteit zijn, dat ook na intensief gebruik uitstekend geschikt is voor loopvlakvernieuwing.

Meer informatie over Windpower vindt je op de website van Agriband. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie