TVM Awards
| 08:50 | Arjan Olsthoorn

Kandidaten gezocht voor TVM Awards

De TVM Awards Ridder 2020 en Veilig Transport worden later dit jaar toch uitgereikt. Eerder dit jaar werd het NK Veiligste Chauffeur, ook een onderdeel van de TVM Awards, doorgeschoven naar 2021 vanwege het coronavirus.

Ridder

De TVM Award Ridder 2020 is bestemd voor een vrachtwagenchauffeur die zich verdienstelijk heeft gemaakt of iets betekend heeft voor transportveiligheid. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn doordat hij of zij langdurig schadevrij heeft gereden. Of door een heldhaftige actie op de snelweg. Vorig jaar ging deze prijs nog naar vrachtwagenchauffeur Nick van Rijn uit Tuil. Hij heeft bij een ongeval op de A2 zijn vrachtwagen dwars op de weg gezet om op die manier slachtoffers en hulpverleners te beschermen.

Veilig Transport

De TVM Award Veilig Transport is bestemd voor een transportonderneming die vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een positieve bijdrage levert aan transport- en verkeersveiligheid en daarmee aantoonbaar het verschil maakt. In 2019 werd deze prijs gewonnen door Vrijbloed Transport uit Haarlem.

Kandidaten voor beide TVM Awards kunnen genomineerd worden op tvmawards.nl. De voordrachten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Voor de TVM Awards Ridder 2020 bestaat de jury uit een selecte groep beroepschauffeurs. Voor de TVM Award Veilig Transport bestaat de jury uit de partners van de TVM Awards. In november worden de prijzen uitgereikt aan de twee winnaars.

‘Blijk van waardering’

Arjan Bos, CEO van TVM verzekeringen: “We vinden het passen om de TVM Awards Ridder 2020 en Veilig Transport toch uit te reiken. We vinden het belangrijk om juist in deze tijd met de twee andere Awards toch onze waardering te uiten. Dit doen we richting chauffeurs en ondernemingen en daarmee richting de gehele transportsector. Want transport gaat altijd door, ook in coronatijd. Mede door de inzet en betrokkenheid van alle mannen en vrouwen in de transportsector kon onze economie de afgelopen maanden ondanks alle beperkingen blijven draaien. In dat kader zien wij de TVM Awards als een mooie en belangrijke blijk van waardering.”

Meer informatie over de TVM Awards vind je op www.tvmawards.nl.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie