Kuijpers Carp Baits
| 14:42 | Arjan Olsthoorn

Kuijpers Carp Baits kiest voor Mercedes Actros 1845

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros 1845 LS in gebruik genomen. Dit is de allereerste Mercedes-Benz truck voor het productiebedrijf van visvoeders. Eigenaar en chauffeur Rob Kuijpers liet niets te wensen over en bestelde bij truckdealer Louwman de Actros met bijna de complete optielijst.

Na wisselend succes met vrachtwagens van andere merken, stelde Mercedes-Benz truckdealer Louwman uit Veghel twee weken lang een demotruck aan KCB International ter beschikking. Oprichter en eigenaar Rob Kuijpers had goede ervaringen met de personenwagens van het merk. Ook de demo-inzet beviel goed waarna al snel een order is geplaatst.

Visitekaartje

Onlangs werd de Actros 1845 LS met GigaSpace cabine in gebruik genomen. Een imposante verschijning dankzij de grote hoeveelheid aan opties en extra’s. Rob Kuijpers: “Deze truck is voor ons echt een visitekaartje. Veel van ons transport besteden we uit, maar ongeveer twee dagen per week rijd ik zelf nog op de vrachtwagen om grondstoffen voor de productie op te halen en een aantal klanten te bezoeken. Dan kom je hier wel echt goed mee voor de dag.”

Kuijpers Carp Baits

Mercedes-Benz truckdealer Louwman rustte de zwarte trekker uit met een waslijst aan opties. Met het chroompakket werden fraaie accenten aangebracht op onder meer de lamellen in de grille. Ook in de cabine zijn chroomaccenten aangebracht. Bovenop de cabine en op de grille zijn lampenbeugels gemonteerd met verstralers en luchthoorns. De GigaSpace cabine is van binnen voorzien van talloze extra’s waaronder een Stylepakket. Met onder meer lederen bekleding, luchtgeveerde bestuurders- en bijrijdersstoel, standkachel, koelkast en entertainmentset met groter touchscreen display is de truck fijne werkplek voor menig chauffeur.

Safety first

Dat ‘beauty’ niet ten koste hoeft te gaan van de ‘brains’ bewijst KCB International met deze Actros. Het Safetypakket met bestuurdersairbag, Lane Keeping Assist en afstandsregeling met stop & go heeft voor Kuijpers een absolute meerwaarde: “Het zijn dezelfde systemen die ik ook in mijn personenwagen gewend ben. Uit ervaring weet ik hoe fijn het is om assistentiesystemen te hebben die in een moment van onoplettendheid of afleiding kunnen ingrijpen als dat nodig is. Zeker met een vrachtwagen.” De combinatie van systemen als Active Drive Assist, Predictive Powertrain Control en de standaard noodremassistent Active Brake Assist 5 zorgen voor een buitengewoon ontspannen manier van rijden. Ook de MirrorCam is wat Kuijpers betreft een mooie innovatie: “Met de MirrorCam zie je echt alles.”

Kuijpers Carp Baits International
Het in 2009 opgerichte KCB international is Europa’s grootste 100% private label productiebedrijf van visvoeders voor de hengelsport. Met een totaalpakket in aas en voer worden wereldwijd klanten bediend. Het doel van KCB International is een duurzaam geproduceerd, breed assortiment visvoeders tegen scherpe prijzen aan te bieden. Met de bij Louwman aangeschafte Actros worden gemiddeld twee dagen per week voornamelijk grondstoffen voor de productie opgehaald binnen Nederland. KCB International verwacht jaarlijks het bescheiden aantal kilometers van 30.000 te rijden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie