| 15:40 | Bert Mateboer

Gespot: de nieuwe Iveco Stralis

Het is bijna zeker dat deze hevig bestickerde truck de nieuwe Iveco Stralis is. Truckstar-lezer Stijn Rakels zag de truck bij een tankstation in het Duitse Ergenzingen en maakte er snel een paar foto’s van.

Op grond van deze foto’s en eerdere spionagefoto’s kunnen we voorzichtig concluderen dat de nieuwe Stralis een forse cabine krijgt met veel leefruimte. Hoogstwaarschijnlijk komt er een uitvoering met vlakke vloer in de cabine. De truck krijgt een modern design waarbij de koplampen wat aan die van de nieuwe Scania doen denken. Opvallend is dat de zijruiten vrij ver naar beneden zijn doorgetrokken: dat verbetert het uitzicht.

Op de foto’s van Stijn Rakels valt op dat deze truck weer gewone achteruitkijkspiegels heeft: bij eerdere spionagefoto’s waren op de truck geen buitenspiegels te zien. Ook de brandstoftank lijkt een gewone dieseltank: geen LNG- of CNG-tank zoals op eerdere spionagefoto’s was te zien.

Stijn meldt dat hij op de A81 al meerdere keren een op deze manier bestickerde truck is tegengekomen. De verwachting is dat het niet lang meer zal duren voor de truck officieel wordt geïntroduceerd.

1 Reactie
  1. Als Stralis chauffeur kan ik zeggen dat ik zeer tevreden over het huidige model. Ondanks wat veel collega’s zeggen / denken is het een heerlijke rij- en werkauto. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de nieuwe versie van deze Italiaan. Alleen graag wel wat meer interval standen voor de ruitenwisser a.u.b.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie