Extra Foto’s – Truckstar 2014/04

Extra foto’s Truckstar 04/14

In deze Truckstar veel Scandinavië, waaronder een rit met eigenrijder Luc Lugies door het zuiden van Noorwegen. Maar we rijden ook aan de andere kant van de wereld – in Nieuw Zeeland – met een dikke Scania V8 veetruck en we zien een aantal van de uitdagingen waar chauffeurs op IJsland mee te maken hebben. Bekijk hieronder nog enkele extra foto’s.

Daarnaast waren we in Zweden om het eindresultaat van de eerste verlenging van een nieuwe FH te fotograferen. Daar aan voorafgaand volgden wij het hele project op onze website. Klik hier om het opbouwproces in beeld te zien, en het resultaat!

Over Noorse slingerwegen

Extra foto's Truckstar 04/14
Toch een klein beetje sneeuw voor eigenrijder Luc Lugies in het zuiden van Noorwegen nabij het tweede laadadres.

Extra foto's Truckstar 04/14
Met zijn tandemas Volvo FH16 540 rijdt Luc wekelijks op Noorwegen. Deze week heeft hij een rustige rit met maar twee losadressen waarvan de eerste in Stavanger. Om bij het tweede adres in Haugesund te komen moeten we met de ferry over de Stavangerfjord.

Extra foto's Truckstar 04/14
De sneeuw laat het afweten; de uitzichten op de terugweg naar de laadadressen in Kristiansand en Porsgrunn zijn er niet minder om.

Hollandse veerijder in Nieuw-Zeeland

Profielfoto - DAFPoWeR
Wilfred Smees rijdt met deze 44 tons, acht-assige 620 pk-sterke Scania veewagen.

Profielfoto - VolvoTrucker Het rijden in Nieuw-Zeeland kan een avontuurlijke aangelegenheid zijn.

Extra foto's Truckstar 09/2015
Volgens Wilfred zijn de Amerikanen mooi, maar zijn de Scania’s beter.

IJsland: ruig en prachtig

Extra foto's Truckstar 04/14
We nemen een kijkje op een eiland van extremen: zelfs in de zomer ligt er op verschillende plekken ijs en sneeuw in IJsland, waarmee het land zijn naam recht aan doet.

Extra foto's Truckstar 04/14
Zware Europese trekkers met lange chassis maken de dienst uit op IJsland. Vooral de Zweedse merken zijn populair.

Extra foto's Truckstar 04/14
Aan waanzinnige uitzichten geen gebrek, als het niet helemaal dichttrekt – of donker is. Het weer is namelijk erg onvoorspelbaar, en in de lange winters zijn de dagen erg kort.

Extra foto's Truckstar 04/14
De zogeheten ‘enkelbaansbrug’ is een veel voorkomend type kunstwerk, ook in de weg nummer 1, de ringweg, Hringvegur in het IJslands. In de langere enkelbaansbruggen, zoals deze, zitten ook uitwijk- en passeerhavens.