Stakingsdreiging bij Stobart
| 17:53 | Truckstar Redactie

Eddie Stobart verkocht aan investeerder

Douglasbay Capital neemt transport- en distributietak over voor ruim 321 miljoen

De Engelse Stobart Group doet een groot deel van de transport- en distributietakEddie Stobart van de hand. Douglasbay Capital (DBAY) neemt 51 procent van de aandelen over voor een bedrag van 321 miljoen euro. Met de transactie komt ook een nieuwe firmanaam: Eddie Stobart Logistics. 

Kleinzoon van oprichter Eddie Stobart; William Stobart wordt CEO van de nieuw ontstane firma. De Stobart Group behoudt na de deal 49 procent van de aandelen. 

Energie en spoor

De Stobart Group doet de wegtransport devisie van de hand om schulden af te betalen. Daarnaast wil de Stobart Group zich meer gaan richten op andere bedrijfsonderdelen: de Engelsen zijn ook actief in de energiemarkt en in het spoorvervoer. De groep is ook eigenaar van London Southern Airport. 

De merknaam Stobart blijft eigendom van de Stobart Group. Tevens behoudt Stobart acht procent van het wagenpark voor het vervoer van grondstoffen voor de andere bedrijfstakken zoals Stobart Biomass fuel supply. 

DBAY was al eerder eigenaar van een grote transportonderneming: voorheen bezat de investeringsmaatschappij TDG, dat later werd overgenomen door Norbert Dentressangle uit Frankrijk. 

Eddie Stobart beschikt over een vloot van ruim 2500 vrachtwagens.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie