Nederland 5e in logistieke ranglijst
| 17:39 | Korneel Luth

Enkele files landelijke demonstratie

De landelijke demonstratie heeft tot enkele files geleid. Nationale chaos bleef uit.

Voor vrijdag 7 maart, stond de landelijke demonstratie tegen onze regering gepland. Vanaf 15:00 uur zouden op verschillende plaatsen protestacties beginnen, waaronder op enkele snelwegen. Daar zouden tevens vrachtwagen-chauffeurs de boel gaan blokkeren, zo heette het.

Twee medewerkers van Truckstar namen polshoogte bij het Brugrestaurant over de A4 ten zuiden van Schiphol, één van de locaties waar langzaam-aanacties zouden starten. Daar was echter niets van te zien. Het verkeer reed ongehinderd door. Er stond slechts een surveillancewagen van de politie vergezeld door twee motoragenten de boel in de peiling te houden.

Op andere plaatsen werd wel actie gevoerd. Op de A58 bij Goes en Hoogerheide werden files gemeld die waarschijnlijk met de acties te maken hadden, zo melden Nu.nl en de ANWB, evenals op de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem en ten zuiden van Rotterdam op de A29. Op de rotonde van knooppunt Joure werden rondjes gereden, waardoor het verkeer daar een kwartier vertraging opliep.

De langste file stond rond 16.00 uur op de A15 tussen Rotterdam en Gorinchem. Daar stond het verkeer vast over een lengte van tien kilometer. Dat was tevens de enige actie op de weg die in de Randstad werd gevoerd. Op de A7 tussen Winschoten en de Duitse grens ontstond een file van acht kilometer omdat twee trucks het verkeer ophielden door langzaam te rijden.

Geen betrokkenheid TLN, TBV-AIDT

Transport en Logistiek Nederland (TLN), maar ook Transportbelangen-vereniging Actie in de Transport (TBV-AIDT), distantiëerden zich van de geplande acties.

Beide organisaties zijn er niet bij betrokken, zo melden ze met klem in publicaties met (opvallend) exact dezelfde tekst. De organisaties zijn ook niet bekend met eventuele betrokkenheid van andere partijen uit het wegtransport.

Men vindt daarnaast dat actievoeren op de weg, als onderdeel van de landelijke protestdag, niet kan. Verkeer wordt onnodig gehinderd en gestraft. Bovendien is men bezorgd over het imago van het wegtransport.

“TLN en TBV-AIDT storen “zich aan het feit dat de transportsector, net als andere sectoren, voor deze dag wordt gebruikt voor een conflict waar het geen partij in is. Dit zaait verwarring onder de weggebruikers, schaadt het imago van onze chauffeurs en sector en is niet het signaal dat over de rug van deze chauffeurs en werkgevers in de sector mag worden afgegeven.”

De 27-jarige chauffeur Jerry Agema blijkt de initiatiefnemer van de langzaamaan-acties te zijn.

2 Reacties
  1. Volledig zinloze acties. Daar help je niemand mee vooruit. Hoeveel jaren heeft het niet geduurd om het image van de chauffeur te wijzigen van cowboys naar professionelen en dan gaan ze zo de publieke opinie aan de verkeerde kant duwen. Als er acties moeten komen, zet dan gewoon de Dam af zodat de politici niet naar huis kunnen ipv Jan Modaal te pesten. Jammer genoeg noemen deze actievoerders zich “beroepschauffeur”.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie