Nieuwe Volvo FM R. Nagel voor transport en cursus
| 16:38 | Korneel Luth

Nieuwe Volvo FM R. Nagel voor transport en cursus

Transportbedrijf R. Nagel heeft een handige nieuwe Volvo FM in gebruik genomen.

Niet alleen is dit een wendbare bakwagen voor het distributie- en het internationale transportwerk van de firma; de FM is tevens de nieuwe trainingstruck voor zuinig rijden.

FM past uitstekend bij distributie

Directeur Erik Nagel vertelt: “De truck past uitstekend bij onze distributiewerkzaamheden omdat de in- en uitstap laag is. Voor de chauffeurs is dat een belangrijk gegeven. Daarnaast hebben we vanwege het comfort gekozen voor een Globetrotter XL-cabine, omdat we de truck ook internationaal inzetten.”

“In de cabine hebben we bovendien een derde zitplaats gecreëerd voor de trainingen die we met de truck willen geven.”

De FM heeft daarnaast Adaptive Cruise Control en Emergency Brake, en Lane Change Support. “Het is belangrijk dat we veilige kilometers kunnen rijden”, vindt Nagel.

Nieuwe Volvo FM R. Nagel voor transport en cursus
R. Nagel zit niet voor niets in Oude Meer, tegen Schiphol aan.

Interne trainingsprogramma

De nieuwe Volvo FM zal als trainingstruck de spil zijn in het interne trainingsprogramma van R. Nagel Transport. “We hebben ons gecommitteerd de CO2-uitstoot te beperken en dat kan alleen door te investeren in materieel en in mensen. Door het zuinig rijden te promoten binnen het bedrijf kunnen we veel doelstellingen behalen.”

“Maar we zien ook dat na verloop van tijd oude gewoontes terugkeren.” Daarom is het goed dat de truck er de komende jaren gewoon is, en ook herhalingscursussen gegeven kunnen worden.

Het wagenpark van Transportbedrijf R. Nagel telt zeventig trucks, waarvan er vijftig worden ingezet voor de luchtvrachtdistributie. Het bedrijf bestaat 75 jaar en is gevestigd in Oude Meer. Per dag worden er ruim 500 luchtvrachtzendingen bij de klanten van het bedrijf of bij luchtvrachtafhandelaren geladen en gegroepeerd in het eigen warehouse.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie