Duitsland komt straks 21.000 P-plekken tekort
| 13:38 | Truckstar Redactie

Duitsland komt straks 21.000 P-plekken tekort

In Duitsland ontbreekt het aan een groot verkeers-infrastructuurplan, vooral om de groeiende parkeerproblemen het hoofd te bieden.

Dat zegt de Duitse organisatie BVS. Duitsland komt 21.000 vrachtwagen-parkeerplekken tekort in 2015. Bovendien ontbreken plannen voor de aanleg van parkeerplaatsen.

De BVS vindt dat de Duitse politiek al jaren achter de feiten aanloopt en dat het nu tijd is voor een groot verkeers-infrastructuurplan. Het aantal truckbewegingen op de Duitse wegen neemt alleen maar toe. De druk op de huidige parkings en hun capaciteit neemt daarom verder toe. Duitsland staat als Europa’s grootste transitoland, voor nieuwe uitdagingen.

Tekort van 14.000 plekken in 2008
De organisatie haalt een onderzoek aan van het Duitse verkeersministerie uit 2008. Daarin staat dat er toen 46.400 truck-parkeerplaatsen waren, waarvan 28.500 op verzorgingsplaatsen langs de snelwegen. Op dat moment was er al een tekort van 14.000 plekken. In 2015 zal dat tekort opgelopen zijn tot 21.000, als er niets gebeurt.

De BVS ziet ook een probleem in de inzet van LZV’s: “Ontoereikende parkeermogelijkheden enerzijds en verouderde maatvoeringen bij de aanleg van parkeerplekken anderzijds vragen dringend om een complete modernisering en nieuwe bemeting”, aldus de BVS.   

BVS is een overkoepelende organisatie van zogeheten ‘ter zake kundigen’. De organisatie verzamelt op talloze verschillende vakgebieden deskundige meningen en standpunten voor rechtszaken.

Bron: Eurotransport  –  Foto: In Duitsland worden veel te weinig goeie, nieuwe parkeerplekken bijgebouwd.

1 Reactie
  1. Wat ik mij kan herinneren van rijden in duitsland is dat je zowiezo geen plek kunt vinden om te parkeren. En dit probleem is er al zolang dat 21.000 wel een beetje weinig lijkt.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie