Dagmenu via Facebook
| 15:06 | Truckstar Redactie

Dagmenu via Facebook

Wegrestaurant De Raket in Rogat start eigen Facebookpagina.

“Onze koks hebben weer een lekker dagmenu gemaakt! Kippensoep, bami met saté en een pistache-ijsje met slagroom na #deraket”. Zomaar een bericht op de Facebookpagina van wegrestaurant de Raket aan de A28 bij Rogat. Simone Hup, die samen met haar man Ferdinand het restaurant runt denkt dat de pagina een welkome toepassing kan zijn voor chauffeurs.

“Wij zien dat Facebook en Twitter onder chauffeurs erg aan populariteit winnen, vooral onder de jongere generatie. Om daarin mee te gaan hebben wij al een tijdje een Twitteraccount, en nu dus ook een Facebookpagina. Zo kunnen chauffeurs overdag op hun smartphone of laptop eenvoudig zien wat ’s avonds bij ons het dagmenu is. Daarnaast geven we iedere week een lunchtip en plaats ik regelmatig nieuwtjes over gebeurtenissen hier in de buurt”, vertelt Simone enthousiast.

Om de internetgebruiker verder tegemoet te komen biedt het restaurant ook draadloos internet (wifi) aan. Zo kunnen bezoekers kostenloos surfen op het wereldwijde web. Simone: “Ik vind het het leuk om me ermee bezig te houden, en je merkt dat het gelezen wordt. Soms komen chauffeurs binnen en bestellen dan het menu dat ze eerder die dag hebben gezien op Twitter of Facebook.”

Een positief effect van Facebook ziet Hup in de netwerkfunctie: “Je ziet dat chauffeurs uit verschillende delen van het land en zelfs daarbuiten met elkaar in contact blijven. Soms nadat ze elkaar hier ontmoet hebben. Dat vind ik leuk om te zien.” 

Naast het verschaffen informatie over de menukaart wil Simone een fotoalbum aanleggen op de pagina. “Chauffeurs kunnen een mooie foto van hun truck mailen, het liefst gemaakt op ons terrein. Dan plaatsen wij die op de pagina.” 

Wegrestaurant De Raket is op Facebook te vinden via deze link. Op Twitter vind je De Raket hier

Tip: ook Truckstar is te vinden op Facebook.  

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie